Skip to main content
Montirius Mineral Vacqueyras White

Classic white 2.5

Montirius Mineral Vacqueyras White

Frankrijk - Roussanne, Grenache blanc 2021 75CL 13%

50% bourboulenc, 25% grenache blanc en 25% roussanne uit Vacqueyras in de
zuidelijke Rhône. Met witte bloesem, honing en een ziltige mineraliteit.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

 • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
 • Gratis bezorging vanaf € 50,-

 • Veilig betalen

Alles over Montirius Mineral Vacqueyras White

Bij de biodynamische producent Montirius worden de belangrijkste beslissingen in de wijngaard en de kelder gemaakt aan de hand van de stand van de maan. Deze 'Mineral' dankt zijn naam aan de mineraliteit die je kan terugproeven in de wijn. Hij wordt gemaakt van 50% bourboulenc, 25% grenache blanc en 25% roussanne. Hij vergist met uitsluitend natuurlijke gisten van de druiven zelf. In de lente volgend op de oogst wordt de wijn gebotteld. In deze witte Vacqueyras ontdek je witte bloesem, honing en natuurlijk die ziltige mineraliteit.

Montirius Mineral Vacqueyras White is een natuurwijn.

2.5
 • Heeft dit artikel gekocht Geverifieerd
  Veel te jong. Zeeeer ingetogen, moet zich nog ontwikkelen zullen we maar zeggen. Prijs kwaliteit niet in verhouding.
 • Heeft dit artikel gekocht Geverifieerd
  Licht geel , bijna bleek, nog een gesloten neus, in de verte wat abrikoos en citrus, de smaak is fris en zuiver, mineralen en geel fruit, is nog erg jong , 2019, geduld, ik denk een stuk beter over twee jaar
Roussanne

Met deze druif worden volle, witte wijnen gemaakt, meestal uit het zuiden van Frankrijk. Vaak in een blend met grenache blanc. Lekker bij vette vis of paté.

Grenache blanc

Volle witte wijnen worden gemaakt met deze druif. Gerijpt hebben ze toastachtige, romige aroma's. Prima bij vis, zoals tonijn.

Beschrijving 50% bourboulenc, 25% grenache blanc en 25% roussanne uit Vacqueyras in de zuidelijke Rhône. Met witte bloesem, honing en een ziltige mineraliteit.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13%
Soort bourboulenc, roussanne, grenache blanc
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Montirius 1536 ROUTE DE SAINTE EDWIGE, SARRIANS, France Email: newbrand@bottlebooks.me Website: www.montirius.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Frankrijk, Rhône
Montirius Rhône

Het wijnhuis ligt in het zuidelijk Rhône-gebied. Waar de druiven groeien op oude wijnstokken. De wijnstokken hebben een lage opbrengst waardoor de smaak van de druiven intenser wordt. De wijn wordt gemaakt volgens biologisch dynamische principes. Dat betekent dat de stand van de maan de snoei- en oogstmomenten bepaalt. En er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

 • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
 • Gratis bezorging vanaf € 50,-

 • Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.