Ginger Mojito
Ontdek deze Mojito met een twist. In plaats van bruiswater gebruik je gingerbeer om je Mojito mee af te vullen. Proef de kick van de gember met de frisse smaak van de limoensap en zoetje van de suiker!
4 min bereiden
5 ingrediënten
1 glas
201 kcal
€2,05 per glas
Ingrediënten
- 50 ml rum
- 8 verse muntblaadjes
- 15 ml limoensap
- 2 barspoons suiker
- Top up met gingerbeer
Zo maak je 'm
- Voeg in een longtailglas de rum, muntblaadjes, limoensap en suiker toe en stamp het een beetje aan zodat de smaken goed vrij komen
- Vul het glas aan met ijsblokjes
- Daarna voeg je de gingerbeer toe en roer door
- Garneer met een aantal munt blaadjes
Cocktailpakketten
Om het nog makkelijker te maken om een heerlijke cocktail te bereiden hebben we kant-en-klare cocktailpakketten voor je samen gesteld. Met én zonder alcohol!
Wat is het verschil tussen een Ginger Mojito en een gewone Mojito?
Het verschil zit voor in de mixer die je toevoegt. Beide Mojito's hebben als basis: rum, citroen, munt en suiker. Bij deze Ginger Mojito voeg je gingerbeer toe en bij een gewone gebruik je bruiswater.
Hoeveel alcohol zit er in een Ginger Mojito?
We beginnen met de rum: een alcoholpercentage van gemiddeld zo'n 38%. Je verdunt dit met de gemberbier, waardoor het gemiddelde alcoholpercentage van deze cocktail uitkomt op ongeveer 11%. Dat is ongeveer evenveel als een stevig glas wijn.
Waar komt de Ginger Mojito vandaan?
De gewone Mojito is ontstaan in Cuba en werd al in de 16e eeuw gedronken. Deze Ginger Mojito is een variatie die is ontstaan in cocktailbars door bartenders die gingen variëren met smaken en ontdekten dat gember een verrassende twist toevoegt!