Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, vul dan het contactformulier in of neem direct contact op met onze klantenservice.

Meest gestelde vragen

 • Mijn bestelling is nog niet geleverd.

  In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat een levering helaas later geleverd wordt. Onze verzendpartij Dynalogic levert 98% van de pakketten op tijd, maar helaas is 2% van de pakketten vertraagd. Reden hiervoor is bijvoorbeeld dat de Dynalogic bezorger in de file heeft gestaan en het pakket niet meer op tijd kan leveren.

  Wanneer je pakket niet op tijd is bezorgd, kun je via My Dynalogic kijken waar je pakket is. Je kunt Dynalogic ook bellen via telnr: 0900-39 62 564 (€0,45 per minuut). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Of stuur een email naar: afspraak@dynalogic.eu

 • Ik wil mijn order annuleren. Hoe werkt dat?

  Als je een bestelling wilt annuleren, bel dan met de Gall & Gall klantenservice via 075-6594200 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur) en geef het ordernummer door. Het ordernummer vind je op de bestelbevestiging die je via de mail hebt ontvangen, of in jouw webshop account. Bij annuleren brengen we geen kosten in rekening.

  Let op: een bestelling kan geannuleerd worden tot 14 uur, twee werkdagen voor de geplande leverdag (jij hebt tijdens het bestellen deze dag geselecteerd). Tot dit moment kunnen we de bestelling nog uit het proces halen. Bijvoorbeeld: wordt je bestelling geleverd op donderdag? Dan kun je tot dinsdagmiddag 14 uur annuleren. Wordt je bestelling dinsdag bezorgd? Dan kun je de bestelling tot vrijdagmiddag 14 uur annuleren.

  Minder dan twee werkdagen voor leverdag annuleren is helaas niet meer mogelijk. Dan kun je de bestelling weigeren aan de deur. Deze gaat dan retour naar ons distributiecentrum en je krijgt je geld terug zodra wij de flessen retour krijgen.

 • Ik heb een bericht ontvangen over een winactie, klopt dit wel?

  Doe niet mee aan de winactie 'Ontvang een waardebon van Gall & Gall t.w.v 150 euro!’ of ‘Win een Gall & Gall cadeaukaart van 350 euro’. Dit bericht op mobiel (Whatsapp) of e-mail komt niet bij Gall & Gall vandaan. Dit is spam. Er zijn regelmatig winacties in omloop die niet afkomstig zijn van Gall & Gall. Veelal wordt hierin een waardebon aangeboden van Gall & Gall ter waarde van €100, €250 of €500. In deze zogenaamde 'phishing-acties' wordt onze naam en/of ons logo misbruikt om persoonlijke gegevens te verzamelen. Deel hier niet aan mee, het gaat om oplichterij. 

  Via onderstaande mogelijkheden kun je geconfronteerd worden met dergelijke 'winacties'
  - internet (via reclame in gratis games en/of apps, of via banners op bijvoorbeeld Facebook), 
  - e-mail
  - SMS (Gall & Gall gebruikt geen SMS of WhatsApp voor winacties)
  - Whatsapp (Gall & Gall gebruikt geen SMS of WhatsApp voor winacties)
  Officiële winacties en e-mails van Gall & Gall kun je altijd herkennen aan de afzender met het mailadres nieuwsbrief@nieuwsbrief.gall.nl of webshop.gall@gall.nl.

   

Algemeen

 • Algemene voorwaarden en privacy beleid

  Lees hier de algemene voorwaarden en hier het privacy beleid. Je kunt de verwijzingen (links) naar deze pagina's ook helemaal onder aan deze pagina vinden. In de footer van de website.

 • Wat zijn de contactgegevens van de Gall & Gall klantenservice?

  Je kunt ons bellen op telefoonnummer: 075-6594200. De klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur.

  Of stel je vraag via het online contactformulier. Kies het relevante onderwerp onder 'Contact opnemen met de Gall & Gall klantenservice' en het contactformulier verschijnt.

  Heb je vragen over je pakket, dan kun je Dynalogic bellen via telnr: 0900-39 62 564 (€0,45 per minuut). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Of stuur een email naar: afspraak@dynalogic.eu.

 • Hoe kan ik Air Miles sparen of verzilveren?

  Helaas is het nog niet mogelijk om Air Miles te sparen of te verzilveren via de Gall & Gall webshop.

  In de winkel kun je wel Air Miles inleveren op speciaal geselecteerde aanbiedingen. Helaas kun je geen Air Miles meer sparen via Gall & Gall.

Sparen

 • Ik heb online een doos wijn besteld. Deze kostte meer dan 50 euro en ik ontving maar 4 zegels. Heb ik nu recht op meer zegels en hoe kom ik daaraan?

  Bij een online bestelling ontvang je standaard 4 spaarzegels per doos. Wanneer je bestelling meer waard is, zullen wij je de extra spaarzegels per post opsturen. Stuur hiervoor een bericht naar de gall.online@gall.nl onder vermelding van je naam, ordernummer en het aantal ontvangen zegels.

 • Ik heb geen zegels ontvangen bij mijn online bestelling. Hoe kan ik deze alsnog krijgen?

  Jazeker. De zegels worden bij een online bestelling aan de buitenzijde van de doos geplakt in een plastic mapje. Mocht je ze toch niet hebben ontvangen, stuur dan een bericht naar gall.online@gall.nl onder vermelding van je naam, ordernummer, het aantal ontvangen zegels en het adres waar je zegels naar toe moeten. Dan zorgen wij er voor dat je de zegels zo snel mogelijk ontvangt.

   

 • Bij mijn bestelling zaten flessen waarmee ik extra spaarzegels zou moeten krijgen. Ik heb nu maar 4 zegels ontvangen. Heb ik wel recht op de extra spaarzegels?

  Jazeker, om de extra zegels te ontvangen stuur je een bericht naar gall.online@gall.nl onder vermelding van je naam, ordernummer en het aantal ontvangen zegels. De extra zegels worden dan los naar je toegestuurd.

Bestellen

 • Mijn bestelling is nog niet geleverd, wat moet ik doen?

  In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat een levering helaas later geleverd wordt. Onze verzendpartij Dynalogic levert 98% van de pakketten op tijd, maar helaas is 2% van de pakketten vertraagd. Reden hiervoor is bijvoorbeeld dat de Dynalogic bezorger in de file heeft gestaan en het pakket niet meer op tijd kan leveren.

  Wanneer je pakket niet op tijd is bezorgd, kun je via My Dynalogic kijken waar je pakket is. Je kunt Dynalogic ook bellen via telnr: 0900-39 62 564 (€0,45 per minuut). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Of stuur een email naar: afspraak@dynalogic.eu.

 • Ik heb online besteld, maar geen spaarzegels ontvangen. Wanneer ontvang ik deze?

  De spaarkaarten en -zegels worden met de bestelling meegestuurd in een aparte enveloppe die in de doos zit. Mochten de spaarzegels ontbreken, neem dan contact op met de Klantenservice van de webshop. Vermeld hierbij je ordernummer en de de spaarkaarten en -zegels worden dan nagestuurd.

 • Verschilt het winkel assortiment van het webshop assortiment?

  Op de website staat het meest complete aanbod wat Gall & Gall te bieden heeft (met uitzondering van kratten bier, gedeelte van fris assortiment en drank in blikjes).  Niet elke winkel kan het complete Gall & Gall website assortiment aanbieden, bijvoorbeeld omdat een Gall & Gall winkel niet genoeg winkelruimte heeft.

Betalen

 • Is betalen op de webshop veilig?

  Uiteraard, Gall & Gall werkt alleen samen met betrouwbare partijen (en veilige techniek) om dit goed te regelen. Betalen is daarom 100% veilig.

 • Uit welke betaalmethoden kan ik kiezen?
  1. Bankbetaling via IDEAL 
  2. Betalen met de Gall & Gall cadeaukaart
  3. Achteraf betalen (Klarna) + 2 euro
 • Kan ik betalen met creditcard?

  Nee, Gall.nl biedt geen creditcard als betaalmethode. Je kunt wel kiezen voor een bankbetaling via iDeal of achterafbetalen (factuur) via Klarna. 

Bezorgen

 • Ik heb een vraag over de bezorging van mijn webshop bestelling.

  Als je een vraag hebt met betrekking tot de bezorging van een webshop besteling, dan kun je contact opnemen met onze verzendpartner Dynalogic. Zij kunnen je vertellen waar je pakket is, en hoe laat het bezorgd wordt.

  Je kunt kijken waar je pakket is via: My Dynalogic. Je kunt Dynalogic ook bellen via telnr: 0900-39 62 564 (€0,45 per minuut). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Of stuur een email naar: afspraak@dynalogic.eu

 • Wat zijn de bezorgkosten?

  Voor alle bestellingen tot € 50 kost dit € 5,95. Boven € 50 geldt gratis bezorging. Je bestelling laten afleveren in een winkel kost ook € 5,95.

 • Wie bezorgt mijn webshop bestelling?

  Dynalogic pakketservice bezorgt de bestelling. Zij kunnen je vertellen waar je pakket is, en hoe laat het bezorgd wordt. Je kunt Dynalogic bellen met telnr: 0900-39 62 564 (€0,45 per minuut). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Of stuur een email naar: afspraak@dynalogic.eu

Webshop account

 • Hoe maak ik een account aan in de webshop?

  Ga naar 'Mijn account'. Aan de linkerkant kun je inloggen wanneer je al een account hebt, aan de rechterkant kun je een nieuw account aanmaken. Vul je e-mailadres, geboortedatum en gewenste wachtwoord (2x) in. Wanneer je nu op registreren drukt, heb je het account aangemeld. Je ontvangt nu in je mailbox een bevestigingsmail. Klik hierop om je account te activeren.

 • Hoe kan ik een nieuw wachtwoord aanvragen voor mijn account?

  Ga naar 'Mijn account'. Aan de linkerkant vul je bij 'Inloggen' je e-mailadres in. Het veld 'Wachtwoord' laat je leeg. Klik nu op 'Wachtwoord vergeten?'. Vul hier opnieuw je e-mailadres in waarmee je je account hebt aangemaakt en je ontvangt een e-mail met een link waarmee je je achtwoord kunt aanpassen. 

 • Waarom zou ik een account aanmaken?

  Met een account kun je gemakkelijker bestellen, omdat jouw adresgegevens automatisch worden ingevuld, nadat je bent ingelogd met e-mail en wachtwoord. Daarnaast zie je in jouw account je orderhistorie en de reviews of ratings die je  geplaatst hebt. Als je een klantenkaart hebt, kun je deze koppelen in jouw account, zodat je ook in de webshop 10% korting  krijgt op wijn en whisky. Extra klantenkaart aanbiedingen zijn ook in de webshop geldig met een gekoppelde klantenkaart.

Kado

 • Kan ik een product als cadeau laten inpakken in de webshop?

  Ja, dit kun je aangeven in de winkelmand door bij het product 'Cadeau verpakking' aan te vinken. Je kunt meerdere producten als cadeau laten verpakken. De producten worden verpakt in Gall & Gall inpakpapier. Het laten verpakken van een product in cadeaupapier is gratis.

  Je kunt alleen kiezen voor een cadeauverpakking wanneer je een losse fles bestelt. Wanneer je een doos bestelt, kun je niet kiezen voor verpakken in cadeauverpakking.

 • Kan ik een persoonlijke boodschap toevoegen aan mijn cadeau?

  Je kunt een wenskaart aan jouw bestelling laten toevoegen. Dit kun je doen in de eerste stap van de winkelmand, onderaan het productoverzicht. De kosten van een persoonlijke kaart bedragen €1. Op het kaartje kun je een tekst toevoegen. Per bestelling kun je 1 kaart toe voegen en je hebt de keuze uit meerdere wenskaarten die passen bij verschillende momenten.

 • Wat kost het om een cadeau te laten verpakken?

  Wanneer je je cadeau in de webshop wil laten verpakken is dit gratis. Het cadeau wordt dan in een papieren cadeauzak verpakt. In de winkelmand (stap 1 van je bestelling) kun je het hokje "cadeauverpakking" aanvinken per product, en je fles(sen) worden dan verpakt bezorgd.

  In de winkel kun je kiezen uit diverse cadeauverpakkingen, voor 1 of 2 flessen. Lees meer over alle cadeauverpakkingen die je in de winkel kunt kopen.

Assortiment

 • Waarom kan ik wijn onder 10 euro alleen per doos van 6 bestellen?

  We hebben gekozen om wijnen onder 10 euro niet meer per fles, maar per doos te gaan verkopen. We zien dat de meeste klanten online een doos bestellen van wijnen onder 10 euro en hebben daarom de keuze versimpeld. In de dichtstbijzijnde Gall & Gall winkel zijn de wijnen uiteraard per fles te verkrijgen. Helaas is het niet mogelijk om bij de dozen te kiezen voor een cadeauverpakking.
  De flessen boven 10 euro zijn nog wel per fles te bestellen. Deze kunnen in een cadeauverpakking worden verzonden.

 • Verschilt het assortiment in de webshop met de fysieke winkel?

  Niet iedere winkel kan het complete Gall & Gall assortiment aanbieden, bijvoorbeeld omdat een winkelpand kleiner is. Dan past het complete aanbod niet in de schappen. Daarom kan het zijn dat sommige producten die in de webshop verkrijgbaar zijn, niet te koop zijn in jouw Gall & Gall winkel. Op de website staat het meest complete aanbod wat Gall & Gall te bieden heeft (met uitzondering van pils en bepaalde kado artikelen die te breekbaar zijn om te verzenden). 

 • Een product is uitverkocht. Hoe blijf ik op de hoogte mocht het product weer te koop zijn?

  Op dit moment is het helaas niet mogelijk om je te informeren als een product weer beschikbaar is. Voor nu adviseren we je om u te abonneren op de gall.nl nieuwsbrief. Je kunt je op Gall.nl inschrijven; onderaan de pagina's vind je een inschrijfmogelijkheid. 

Retourneren en ontbinden

 • Kan ik een webshop bestelling annuleren?

  Als je een bestelling wilt annuleren, bel dan met de Gall & Gall klantenservice via 075-6594200 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur) en geef het ordernummer door. Het ordernummer vind je op de bestelbevestiging die je via de mail hebt ontvangen, of in jouw webshop account. Bij annuleren brengen we geen kosten in rekening.

  Let op: een bestelling kan geannuleerd worden tot 14 uur, twee werkdagen voor de geplande leverdag (jij hebt tijdens het bestellen deze dag geselecteerd). Tot dit moment kunnen we de bestelling nog uit het proces halen.

  Bijvoorbeeld: wordt je bestelling geleverd op donderdag? Dan kun je tot dinsdagmiddag 14 uur annuleren. Wordt je bestelling dinsdag bezorgd? Dan kun je de bestelling tot vrijdagmiddag 14 uur annuleren.

  Minder dan twee werkdagen voor leverdag annuleren is helaas niet meer mogelijk. Dan kun je de bestelling weigeren aan de deur. Deze gaat dan retour naar ons distributiecentrum en je krijgt je geld terug zodra wij de flessen retour krijgen.

 • Hoe kan ik een webshop bestelling retourneren?

  Als je producten wilt retourneren, bel dan met de Gall & Gall klantenservice via 075-6594200 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur) en geef de retourartikelen door. De klantenservice stuurt een e-mail met de retourbevestiging, het retouradres en retourvoorwaarden. Stuur de producten in de originele verpakking retour via een Postnl postpunt. Als je wilt retourneren, is het belangrijk dat je dit binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling, doet. Retourkosten zijn voor eigen rekening. 

 • Ik heb een klacht over een webshop bestelling en wil daarom een product terugsturen.

  Als je artikelen wilt retourneren vanwege een klacht, bel dan met de Gall & Gall klantenservice via 075-6594200 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur) en geef de retourartikelen en de klacht door. 

  Voor klachten over producten die je in een winkel hebt aangeschaft, kun je naar de desbetreffende winkel gaan.

Klant&kaart

 • Wat zijn de voordelen van de klantenkaart?

  Alle voordelen van de Gall & Gall klantenkaart

  • 10% korting op alle wijn, mousserende wijn en whisky*
  • Altijd unieke aanbiedingen op wijn en sterk
  • Gratis abonnement op het inspirerende magazine PROEF!
  • Hoge korting op een speciaal samengesteld Wijn Proefpakket met wisselende thema's
  • Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste wijnen

  Meer lezen over de klantenkaart? Hier lees je alles. 

 • Hoe kan ik mijn klantenkaart gebruiken in de webshop?

  Om de kaart te kunnen gebruiken in de webshop, en van 10% korting te profiteren, volg je de volgende stappen:

  1. Maak een webshop account aan door naar 'Mijn account' te gaan, bovenaan in de webshop
  2. Bevestig je account door op de link in de activatie e-mail te klikken
  3. Ga naar 'Mijn account' en log in
  4. Klik links op 'klantenkaart' en vul jouw kaartnummer in (vind je op jouw kaart) en het e-mail adres waarop jouw kaart geregisteerd is. Dit is ook het e-mail adres waarop je de Klant&kaart e-mails ontvangt. LET OP: zorg dat je het kaartnummer exact overneemt, zonder spaties en/of punten
  5. Als je bent ingelogd, wordt de korting automatisch verrekend in de winkelmand
 • Hoe krijg ik klantenkaart korting?

  Je kunt zowel in de webshop als in de Gall & Gall winkels een klantenkaart aanschaffen. In de winkels wordt de korting direct aan de kassa verrekend. In de webshop krijg je op de volgende manier korting:

  • Heb je al een klantenkaart? Maak een account aan op www.gall.nl en registreer je kaartnummer (onder de streepjescode) in je Account, onder 'klantenkaart'. Je krijgt dan direct 10% klantenkaart korting op wijn en whisky (m.u.v. aanbiedingen) als je online winkelt. 
  • Heb je nog geen kaart? Maak een account aan en bestel een klantenkaart via de webshop. Je kunt de kaart in stap 1 van de winkelmand toevoegen. Tijdens deze eerste bestelling kun je al gebruikmaken van de 10% klantenkaart korting. De klantenkaart krijg je vervolgens samen met je bestelling thuisgestuurd. Jouw nieuwe klantenkaart wordt automatisch gekoppeld aan jouw webshop account. Vanaf dit moment ontvang je ook de PROEF! in de brievenbus.

Producten beoordelen

 • Hoe kan ik een product een waardering of beoordeling geven?

  Op de product pagina's kun je onder het product door middel van de sterren een rating geven. En onder de knop: "geef jouw mening" kun je een beoordeling schrijven over het product.

 • Mijn beoordeling (review) is niet zichtbaar, hoe kan dit?

  De review wordt binnen enkele minuten na plaatsing zichtbaar. Is dit niet het geval, dan heb misschien bepaalde woorden gebruikt, waardoor de beoordeling eerst gecontroleerd dient te worden door de beheerder van de website. Na goedkeuring zal deze getoond worden en kun je de review ook terugzoeken in het account. 

 • Hoe lang duurt het voordat mijn waardering of beoordeling zichtbaar wordt?

  Binnen enkele minuten wordt je waardering of beoordeling zichtbaar, mits er geen woorden gebruikt worden die verkeerd geïntepreteerd kunnen worden.

Kadokaart

 • Hoe en waar kan ik de cadeaukaart kopen?

  In de winkels is de cadeaukaart te koop. In de webshop kun je een digitale cadeaukaart kopen. Deze digitale cadeaukaart wordt per e-mail verzonden in een PDF bijlage. Je ontvangt deze direct na het afronden van je bestelling. 

 • Hoe kan ik het saldo van mijn cadeaukaart controleren?

  Het saldo van de cadeaukaart kun je hier controleren. Ook kun je het saldo in de winkel opvragen.

 • Kan ik de cadeaukaart gebruiken in een winkel, en in de webshop?

  Ja,  de fysieke (gekocht in een winkel) en de digitale cadeaukaart (gekocht in de webshop) is zowel te gebruiken in Gall & Gall winkels, als in de webshop.

Wekelijkse algemene nieuwsbrief

 • Hoe kan ik mij inschrijven voor de wekelijkse algemene nieuwsbrief van Gall & Gall?

  Op de website vind je onderaan de pagina's een mogelijkheid om in te schrijven.

 • Hoe kan ik mij uitschrijven voor de wekelijkse algemene nieuwsbrief van Gall & Gall?

  Onderaan elke e-mail vind je een link waarmee je je kunt uitschrijven.