Recept: Hot buttered rum

Hot buttered rum is de perfecte cocktail voor de feestdagen. Warm en vol van smaak vormt het de beste toevoeging op een hartige feestmaaltijd. Dit recept is voor 4 personen. 

Dit heb je nodig:

  • 180 ml spiced rum
  • 130 gr bruine basterdsuiker
  • 115 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 60 ml honing
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ⅛ theelepel gemalen kruidnagel
  • Een snufje zout
  • 480 ml kokend water

Garnering:

Als garnering heb je slechts 4 stokjes kaneel nodig.

Mixen maar

  1. Mix de suiker, boter, honing, kaneel, nootmuskaat, zout en kruidnagel met een elektrische mixer totdat het mengsel glad wordt.
  2. Giet het mengsel in een grote kom en voeg 480 ml kokend water toe.
  3. Goed roeren totdat het botermengsel geheel is gesmolten.
  4. Verdeel het mengsel over 4 mokken.
  5. Als laatste garneer je elke mok met een stokje kaneel.

Lekker bij:

Hot buttered rum is lekker bij alles wat zoet is. Of het nou taart is, een appelflap of een lekker roomijs; Hot buttered rum past erbij.

Proef meer

Benieuwd geworden naar andere cocktails? Zoek dan eens tussen alle cocktailrecepten of ga direct door naar de lekkerste herfst cocktails zoals het appeltaartje, de pompoen Kahlúa cocktail of de maple bourbon old fashioned. Genoeg te ontdekken met meer dan 300 cocktailrecepten van Gall & Gall!

Thuismaken?

Kies hier jouw spiced rum: