Skip to main content

Het verhaal achter


BenRiach whisky

BenRiach whisky

Benriach is een Speyside Single Malt Scotch whisky vol met flavour. Wat deze whisky zo intrigerend en buitengewoon maakt, is de rijke geschiedenis welke dateert uit 1898. In dit jaar heeft founder John Duff de distilleerderij in de Speyside gebouwd nadat hij was teruggekomen van zijn wereldreizen.

Bekijk alle BenRiach Whisky's

Benriach – A World Of Flavour

De whisky makers van Benriach kunnen de volle smaak mogelijkheden van een single malt ontdekken dankzij het unieke productie proces van Benriach. Dit start met het mineraalrijke water wat diep onder de distilleerderij wordt gehaald. De combinatie van de lange traditie van het distilleren met 3 verschillende stijlen, classic unpeated, Highland peated en triple distilled, en de unieke selectie van vaten van over de hele wereld, zorgt voor het creëren van de meest rijk gelaagde whisky’s van de Speyside. Dit maakt de Benriach whisky tot wat het is, een ‘World of Flavour’. 

De vernieuwde Benriach range

de vernieuwde Benriach range

De vernieuwde range biedt kenmerkende expressies en smaken die de Benriach Single Malts typeren. De 10- en 12 jaar oude whisky, in classic- en smoky style, zijn op 3 type vaten gerijpt voor ten minste 10 jaar. De whisky van ieder vat is met expertise gehuwd. Dit zorgt voor een zachte malt welke rijkelijk gelaagd is met tonen van boomgaardfruit, honing en geroosterd eiken. 

Benriach – A World Of Flavour

De Benriach Whisky Sour

De Benriach Whisky Sour

Een perfecte cocktail welke gedronken kan worden voor bij een BBQ, is de Benriach Whisky Sour. Deze cocktail zit vol met flavour en past goed bij ieder BBQ-gerecht. Lees hieronder hoe je deze cocktail makkelijk zelf kan maken. 

 

Benodigdheden: 

 • 45 ml Benriach The Original Ten whisky 
 • 1 citroen 
 • 10 ml suikersiroop  
 • 1 ei 
 • IJsblokjes 
 • Citroenpers 
 • Shaker  
 • Whisky glas 

Zo maak je hem:

 1. Scheidt het eiwit van het eigeel in een bakje. 
 2. Pers een halve citroen in een bakje. 
 3. Schenk 45 ml Benriach The Original Ten whisky, 10 ml suikersiroop, het citroensap en het eiwit in een shaker.  
 4. Schudt goed met de shaker, voeg daarna de ijsblokjes toe om nog een keer te shaken.  
 5. Schenk de mix uit in een mooi whisky glas. Schenk ook het ijs uit. 

De lekkerste Benriach whisky