Het verhaal achter
Benriach whisky
De Benriach distilleerderij werd in 1898 opgericht door John Duff, na terugkomst van zijn wereldreizen. Alhoewel de niet erg verfijnde muren van onze warehouses misschien anders doen vermoeden, huisvesten deze een creatieve vorm van whiskydistillatie en eclectische vatrijping zoals je die maar zelden ziet.
BENRIACH - A WORLD OF FLAVOUR
Achter de muren van onze warehouses schaaft het vindingrijke team onder leiding van Master Blender Rachel Barrie aan onze bekroonde Speyside single malts. Onvermoeibaar verleggen zij continu de grenzen van smaak. We zijn trots om te zeggen dat we deze nog niet hebben bereikt. Benriach is de verborgen parel van Speyside; stilletjes onthullen we onze schatten om ontdekt en geproefd te worden.
DE BENRIACH RANGE
Benriach kent een lange traditie van whisky distilleren in drie stijlen: classic unpeated, Highland peated en triple distilled. De unieke collectie vaten van over de hele wereld stelt onze whiskymakers in staat om alle smaakmogelijkheden van single malt te verkennen en zodoende één van de rijkste, meest gelaagde whisky's in Speyside te creëren.
WIN EEN CULINAIRE ONTDEKKING MET BENRIACH!
Duik zelf de keuken in om met de flavours van Benriach een diner te bereiden. Je zal meer te weten komen over de diversiteit en oorsprong van Benriach en de smaken ervan zal beleven. Onder begeleiding van de Brand Ambassadors van Benriach en chef koks ga je op een culinaire ontdekking om Benriach’s World of Flavour te maken én te proeven!
Beantwoord de vraag en maak kans voor jou en een introducé, bij een professionele kookstudio, die we nog even geheim houden (aankoop is niet verplicht.).
Deze culinaire ontdekking vindt plaats in juni 2024, bij een professionele kookstudio.
BENRIACH PENICILLIN
Opzoek naar een perfecte cocktail wat gedronken kan worden als verkoelend drankje? Ga dan voor Benriach Penicillin. Deze cocktail zit vol met flavour en prikkelt de zintuigen. Original Ten zorgt voor de klassieke en zoete tonen, waar de Smoky Ten juist voor de robuuste en smokerige tegenhanger zorgt.
Benodigdheden:
- 50 ml Benriach The Original Ten
- 10 ml Benriach Smoky Ten
- 25 ml verse citroensap
- 25 ml honing- gembersiroop
- Maatbeker of jigger
- Shaker
- Ijsblokjes
- Whisky glas
Zo maak je hem:
- Voeg 50 ml Benriach Original Ten, 25 ml verse citroensap en 25 ml honing-gembersiroop in een shaker, voeg ijsblokjes eraan toe en schud krachtig.
- Je proeft vervolgens al een combinatie van een zoete siroop, daarbij het zure van de citroensap en de whisky die het geheel in balans brengt.
- Schenk dit geheel vervolgens uit in je whisky glas.
- Als laatste stap schenk je 10 ml Benriach Smoky Ten bovenop je cocktail uit.
- (Indien gewenst kan je je cocktail nog afmaken met een prikker gekonfijte gember.)