Skip to main content

BOWMORE ARC-52

UITERST ZELDZAME 52-JARIGE SINGLE MALT WHISKY

image

DE BELICHAMING VAN PRESTIGE


De essentie van evenwicht. Een moment waar het verleden het heden ontmoet, waar functie en stijl elkaar treffen... Breng de intrigerende geest van Bowmore samen met het grensverleggende visionaire ontwerp van Aston Martin en er ontstaat ware synergie.

De uitkomst: de spectaculaire Bowmore ARC-52! Deze buitengewoon zeldzame single malt whisky heeft maar liefst 52 jaar gerijpt en is alleen te verkrijgen bij Gall & Gall. Deze fles whisky belichaamt ware exclusiviteit, met slechts één exemplaar beschikbaar in heel Nederland.

Ben je beniewd hoe jij de eigenaar kan worden van deze exclusieve fles? Lees er hier alles over.

image

Bowmore whisky: eeuwenoude traditie

De Bowmore distilleerderij is opgericht in 1779 op het eiland Islay, net voor de kust van Schotland. Hier vind je de thuisbasis van het oudste rijpingsmagazijn, de legendarische No.1 Vaults. Met zijn geschiedenis als de originele Islay malt wordt Bowmore gemaakt volgens whisky tradities die meer dan 240 jaar geleden werden gecreëerd. Zo wordt de gerst nog steeds onvermoeid met de hand gedraaid en turf zorgvuldig gerookt in Bowmore’s eigen moutschuren.

image


"In marrying together the oldest and rarest Bowmore with the uncompromised principles of what makes an Aston Martin, we have created a timelessly beautiful piece of art."


Marek Reichman Chief Creative Officer, Aston Martin.

Bowmore ARC-52: The making of

Bowmore Arc-52

Beyond Limits

Maak kennis met de futuristische kijk op de whiskykaraf, gezien door de ogen van ‘s werelds meest vooruitstrevende visionairs van het ultra-luxe Britse merk Aston Martin.

Natuurlijke vormen en menselijk ontwerp komen samen tot een opvallende creatie die balanceert op twee punten.

Een karaf die bijna gewichtloos lijkt.

image

Unboxing your ARC-52

Unboxing de Arc-52

Tasting notes

Een single malt die maar liefst 52 jaar heeft gerijpt, deels in een sherryvat en deels in een Amerikaanse eiken ex-Bourbon hogshead. Deze buitengewoon zeldzame Bowmore is een ware blijk van meesterschap.

  • KLEUR: Diep gebronsd goud.
  • GEUR: Romig en fruitig met tonen van vanille en custardkoekjes. Maar ook perzik, peer, kumquat, mandarijn en een vleugje guave met kruidige tonen van verse munt en eucalyptus.
  • SMAAK: Zoet, fruitig en citrusachtig met smaken van groene druiven en perzik melba, clementine en limoenzeste. Maar ook notige tonen van amandel en hazelnoten, vergezeld door tabaksbladeren met een licht turfachtige en boterachtige karakter.
  • AFDRONK: Kruidig en medicinaal met exotisch fruit, praliné en butterscotch tonen.

De inschrijving

Het enige beschikbare exemplaar van de ARC-52 in Nederland heeft een prijskaartje van €93.000 en is via Gall & Gall verkrijgbaar! Kans maken om de ARC-52 te mogen kopen? Schrijf je dan nu in via onderstaande link. De inschrijving sluit op 17 december 2023, en de loting voor het selecteren van de koper en overhandiging zal plaatsvinden in aanwezigheid van de notaris tussen 18 en 22 december 2023.
* Dit product is uitgesloten van alle kortingen (inclusief Premiumkorting)

Meest gestelde vragen over de Bowmore Arc 52 Years

Mocht je nog een andere vraag hebben aan het Bowmore team over deze unieke fles dan kan je mailen via deze link.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.