Skip to main content

ONTDEK STERKE MERKEN


Campari

Campari

Campari is eigenlijk nooit weggeweest. Het bittere rode drankje bestaat immers al 155 jaar, maar feit is dat het vooral populair was (en is) in Italië, waar het vandaan komt. Als we de kenners mogen geloven, gaat dat veranderen. Marcel Langedijk, lifestyle journalist, vertelt je er meer over.

Bekijk hier Campari

Oude reclame campari

FAVORIETE DRANKJE

"Als ik heel eerlijk ben (en waarom zou ik dat niet zijn) vind ik pure Campari niet lekker. Te bitter. Toch behoort de rode klassieker inmiddels tot mijn favoriete drankjes. In de mix, welteverstaan. ‘Het zal nog wel even duren voor het écht door meer mensen gedronken gaat worden en Campari-cocktails zullen nooit zo populair worden als bijvoorbeeld gin-tonic, maar let maar op; je zult het in steeds meer restaurants en cocktailbars tegen gaan komen."

STOFFIG IMAGO: NIET EERLIJK

Campari mag in Nederland dan (nog) een wat stoffig imago hebben, de groten der aarde uit de mode- en filmindustrie- van Humphrey Bogart tot Eva Mendes - promootten Campari met hart en ziel in immer verfijnde reclamecampagnes, waarvan er zelfs een werd gefilmd door de beroemde regisseur Federico Fellini.

WAT ER IN ZIT? 25 PROCENT ALCOHOL, AROMATISCHE KRUIDEN, GINSENG, RABARBER, KININE EN GEDROOGDE SINAASAPPEL. DE ANDERE ZESTIG INGREDI√čNTEN ZIJN STRIKT GEHEIM.

COCKTAILS MET CAMPARI

Aan het woord: Ciro Adriano de Georgio, een gelauwerd bartender uit - dat spreekt voor zich- Italië, die in cocktailbars over de hele wereld werkte en dól is op Campari-cocktails. Hij legt uit waarom: "Het is een geweldig product, maar het is niet voor iedereen. Daar houd ik van, dat maakt het bijzonder; het is anders dan al het andere wat er te koop is. Het is een klassiek en bitter drankje, maar met de juiste toevoegingen kun je er fantastische cocktails mee maken."

GESCHREVEN DOOR MARCEL

Voordat Marcel Langedijk freelance journalist werd, werkte hij op de redactie van verschillende bekende tijdschriften. Inmiddels schrijft hij over alles wat het leven boeiend maakt.

ONTDEK MEER!

Meer ontdekken over sterke dranken? Lees alles over de verschillende sterke dranken! Ontdek alles over tequilawodka of limoncello. Meer een fan van cocktails? Deze dranken zijn de basis zijn van jouw favoriete cocktails! Bekijk alle cocktails!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.