Skip to main content

Double aged for extra smoothness


Dewar's

Dewar's

Dewar’s master blender pioneerde het unieke ‘Double-ageing’ proces. Dit houdt in dat de whisky na het blenden niet direct gebotteld wordt, zoals gangbaar is, maar dat de blend weer terug gaat in eikenhouten vaten en nog 6 maanden verder rijpt. Deze extra stap zorgt voor een duidelijk zachtere, meer gebalanceerde en diepere smaak. Niet voor niets is Dewar's de meest bekroonde blend ter wereld!

NIEUW: DEWAR’S CARRIBEAN SMOOTH 8 YEARS

Dewar’s Caribbean Smooth is een unieke blend van 40 verschillende single malt en grain whisky's welke minimaal 8 jaar zijn gerijpt. Het unieke aan deze whisky is dat hij vervolgens nog eens 6 maanden rijpt in oude rum vaten wat een smooth caribbean finish creëert.  

Smaaktonen 

Dewar’s Caribbean Smooth brengt het beste van beide werelden samen; Schotland en de Caribbean in één blend met verassende tonen van caramel, bruine suiker en tropisch fruit. Dewar’s Carribean Smooth bezorgt je meteen een vakantiegevoel!  

Probeer nu hem nu in de mix met cola of waan je zuiderse sferen met de Coconut Highball.  

Dewar's Caribbean Smooth 70CL

Dewar's Special Reserve 12 years

Dewar's 12 is een perfect gebalanceerd huwelijk tussen meer dan 40 verschillende 12 jaar oude malt- en graanwhisky’s. Je proeft het 'double aging' proces in de duidelijke zachte gebalanceerde diepere smaak. Drink ‘m neat of bekijk de cocktailrecepten onderaan deze pagina.

 • Smaak: Gedroogd fruit, citrus vruchten en vanille.
 • Body: honing, zelfgemaakte karamelappels en fudge, boterachtig en en zacht. Sappige sultana rozijnen, verse citrus vruchten met subtiele vanille. Zuiver en en levendig.
 • Afdronk: gesmolten karamel met een vleugje eik. Rond, smeuïg en een blijvende nasmaak.

Dewar's12 Years 70CL

SINDS 1846

 

Dewar's is opgericht in 1846 door John Dewar in Perth, Schotland. Het bedrijf werd al snel daarna overgenomen door zijn zonen Alexander en Tommy en kreeg de naam: John Dewar & Sons.  

Dewar's huidige Master Blender Stephanie Macleod zorgt er met al haar zintuigen voor dat elk glas van Dewar's net zo smaakvol en zacht is als de vorige. Er wordt nu nog steeds gebruik gemaakt van het ‘double-ageing’ proces dat door de eerste officiële masterblender A.J. Cameron is bedacht. Dit is een kostbaar proces waar extra opslag en tijd voor nodig is, in speciaal geselecteerde eikenhouten vaten.  

Daarnaast vermeldt Dewar's de leeftijd van de jongste whisky binnen de blend op de flessen. Veel andere whiskymerken halen dit weg, maar Dewar's is van mening dat juist de verklaring van leeftijd nodig is. Zo kun je als drinker zelf kiezen voor de leeftijd van de whisky en voor het smaaktype dat past bij je eigen smaakvoorkeur.  

Met meer dan 170 jaar geschiedenis is Dewar's het meest bekroonde whiskymerk ter wereld. 

Master Blender

 

Dewar's Master Blender, Stephanie MacLeod, werd in 2020 voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot 'Master Blender Of The Year' op de 'International Whisky Awards'. Daarnaast ontving ze met haar Dewar's Double Double ook een onderscheiding van 'Whisky Of The Year'. In 2019 schreef Stephanie geschiedenis toen ze als eerste vrouw ooit de prijs van 'Masterblender Of The Year' won. Dit versterkt Dewar's reputatie als de meest bekroonde Blended Scotch Whisky ter wereld. 

SERVEERSUGGESTIES

hand die glas dewar's vasthoudt

Door de zachte smaak van Dewar’s zijn er eindeloze mogelijkheden om deze Scotch gemakkelijk en perfect te serveren. 

Drink 'm neat: relax en ontspan. Geniet van de diepe smaak van Dewar’s na een lange dag werken. Simpel in een tumbler en eventueel met een scheutje water. 

Highball Recepten

De highball is een perfecte manier om te genieten van Dewar’s 12 als verfrissende longserve. Cognac was in de 19e eeuw een populaire keuze voor de highball. Een groot keerpunt kwam toen een epidemie de meeste wijngaarden verwoesten. Schotse whisky werd eerste keus en populair door niemand minder dan de zoon van Dewar’s oprichter: Tommy Dewar. 

Dewar’s Caribbean Smooth Coconut Highball

Bereiding

 • 50 ml Dewar's Caribbean Smooth 
 • 20 ml limoensap 
 • 20 ml kokosnoot siroop 
 • 100 ml (bruisend) soda water

Hoe maak je 'm?

Voeg de whisky, limoensap en kokosnoot siroop toe aan een gekoeld highball glas, gevuld met ijsblokjes. Voeg tenslotte soda water toe en roer voorzichtig om. Werk af met een takje munt en schijfje limoen.  

Dewar’s Caribbean Smooth & Cola Highball

Bereiding

 • 50 ml Dewar’s Caribbean Smooth 
 • 150 ml cola 
 • Limoenpartje 

Hoe maak je ‘m?  

Vul een longdrink glas met ijsblokjes. Voeg 50 ml Dewar’s Caribbean Smooth en 150 ml cola toe. Roer en garneer met 1 schijfje limoen. Geniet!

DEWAR'S & GINGER ALE HIGHBALL

Bereiding

 • 5 cl Dewar's 12 Years Old
 • 100 cl Ginger Ale
 • 1 partje limoen als garnituur

Hoe maak je 'm?

Vul een longdrinkglas met ijsblokjes. Schenk de Dewar's 12 Years en de Ginger Ale er overheen. Roer het geheel rustig door elkaar en garneer met het partje limoen.


OOK LEUK OM TE LEZEN

Wil je nog meer whisky cocktails inspiratie? Bekijk dan onze top 10 whisky cocktails! Nog meer indruk maken? Serveer dan de Dramble cocktail. Dit is de perfecte introductie voor nieuwe whiskydrinkers! Bekijk hieronder het recept.