Skip to main content

Dewar's

dewar's glas met maatbeker

Dewar’s master blender pioneerde het unieke ‘Double-ageing’ proces. Dit houdt in dat de whisky na het blenden niet direct gebotteld wordt, zoals gangbaar is, maar dat de blend weer terug gaat in eikenhouten vaten en nog 6 maanden verder rijpt. Deze extra stap zorgt voor een duidelijk zachtere, meer gebalanceerde en diepere smaak. Niet voor niets is Dewar's de meest bekroonde blend ter wereld!

BESTEL DIRECT

CADEAU MET EEN VERHAAL: DEWAR'S PITILIE BURN GIFTPACK

De drie belangrijkste ingrediënten om whisky te maken zijn: gist, gerst en... water. Dat laatste deel is zeker niet het minst belangrijk, daarom gebruiken de meeste distilleerderijen in Schotland hun eigen waterbron. Experts raden de toevoeging van water in uw glas whisky aan om het pallet van geuren en smaken te openen. Om het ware karakter van de whisky te behouden, wordt aangegeven hetzelfde water te gebruiken als bij het distillatieproces.

Voor Dewar’s whisky is de zogenoemde 'Pitilie Burn' dé bron van water, gelegen direct naast de Aberfeldy distilleerderij waar Dewar's wordt gemaakt. 

Ontdek deze kerst de exclusieve Dewar's 12 geschenkdoos met authentiek water rechtstreeks uit de 'Pitilie Burn', inclusief de originele jigger om thuis te genieten van de perfect serve. 

SINDS 1846

Dewar's is opgericht in 1846 door John Dewar in Perth, Schotland. Het bedrijf werd al snel daarna overgenomen door zijn zonen Alexander en Tommy en kreeg de naam: John Dewar & Sons. 

Dewar's huidige Master Blender Stephanie Macleod zorgt er met al haar zintuigen voor dat elk glas van Dewar's net zo smaakvol en zacht is als de vorige. Er wordt nu nog steeds gebruik gemaakt van het ‘double-ageing’ proces dat door de eerste officiële masterblender A.J. Cameron is bedacht. Dit is een kostbaar proces waar extra opslag en tijd voor nodig is, in speciaal geselecteerde eikenhouten vaten. 

Daarnaast vermeldt Dewar's de leeftijd van de jongste whisky binnen de blend op de flessen. Veel andere whiskymerken halen dit weg, maar Dewar's is van mening dat juist de verklaring van leeftijd nodig is. Zo kun je als drinker zelf kiezen voor de leeftijd van de whisky en voor het smaaktype dat past bij je eigen smaakvoorkeur. 

Met meer dan 170 jaar geschiedenis is Dewar's het meest bekroonde whiskymerk ter wereld.

SERVEERSUGGESTIES

hand die glas dewar's vasthoudt

Door de zachte smaak van Dewar’s zijn er eindeloze mogelijkheden om deze Scotch gemakkelijk en perfect te serveren.

Drink 'm neat: relax en ontspan. Geniet van de diepe smaak van Dewar’s na een lange dag werken. Simpel in een tumbler en eventueel met een scheutje water.

HIGHBALL DEWAR'S & GINGER ALE

De highball is een perfecte manier om te genieten van Dewar’s 12 als verfrissende longserve. Cognac was in de 19e eeuw een populaire keuze voor de highball. Een groot keerpunt kwam toen een epidemie de meeste wijngaarden verwoesten. Schotse whisky werd eerste keus en populair door niemand minder dan de zoon van Dewar’s oprichter: Tommy Dewar.

MEER INDRUK MAKEN?

Serveer de Dramble cocktail. De perfecte introductie voor nieuwe whiskydrinkers! Bekijk hieronder het recept.