Skip to main content

150 jaar toegewijd aan de beste wijnen uit Chili


Over Errazuriz

Over Errazuriz

Errazuriz (uit te spreken met accent op de ‘a’) is een van de beroemdste familiebedrijven in wijn ter wereld, en veruit het beroemdste in Chili! Het onderscheidt zich van alle andere wijnbedrijven in Chili door zijn absolute toewijding aan kwaliteit. En dat is al zo sinds dat Don Maximiano het bedrijf oprichtte in 1870. Omdat hij overtuigd was dat de Aconcagua Vallei kwalitatief beter fruit zou voortbrengen, vestigde hij zich ruim 100 kilometer (tenminste één dag te paard!) ten noorden van Santiago in Aconcagua, en niet vlakbij de stad zoals de rest dat deed. Inmiddels staat zijn nazaat Eduardo Chadwick aan het roer. Hij maakt niet alleen de beste wijnen van Chili (en dat vindt de hele top van internationale wijncritici ook) maar bewijst dit door continu zijn wijnen blind te laten testen tegen de Franse en Italiaanse top!

image

MAX Reserva is genoemd naar deze oprichter Don Maximiano Errazuriz, kortweg MAX. Omdat de wijnen een eerbetoon zijn, proberen we bij Errazuriz de allerbeste expressie van het druivenras in Chili naar boven te halen. Al het fruit voor MAX Reserva is afkomstig uit de unieke Aconcagua Vallei, al zes generaties de thuisbasis van de familie. Voorop staat het verleidelijke parfum en de fruitintense smaak, de balans, elegantie en lengte. Daarom kennen de MAX wijnen hun weerga niet in Chili!

Errazuriz produces some of the best wines from Chile

ROBERT PARKER’S WINE ADVOCATE

Errazuriz Max Reserva Carmenère

Carménère is Chili’s USP per ongeluk: werd in het midden van de 19e eeuw vanuit Bordeaux (waar het in alle topwijnen zat) naar Chili gebracht. Daar, in het warme, zonnige Aconcagua, excelleerde Carménère. Inmiddels wordt niets meer aan het toeval overgelaten: de druiven worden uitsluitend met de hand geplukt, dubbel gesorteerd, ontsteeld, gekneusd en onder gecontroleerde omstandigheden gegist. Daarna rijpt de wijn 12 maanden in Franse eiken vaten.

De MAX Carménère is diep van kleur, robijnrood met een pakkend bouquet van paarse en rode bessen, bramen en verse tuinkruiden zoals basilicum en munt. Met een volle, fruitige smaak met wederom zwarte en rode bessen, kersen en pruimen, toon van toast en vanille en zoete tannine. Combineer bij geroosterd lam, bij entrecote en bij de mixed grill.

Errazuriz Max Reserva Carmenère 2020 75CL

Errazuriz Estate Chardonnay Reserva

Vroeg in de ochtend als het koel is met de hand geplukt en vervolgens in hele trossen geperst. Na een langzame en koele gisting waarvan 20% in gebruikte Franse eiken vaten, wordt de wijn 6 maanden in Franse eiken vaten gerijpt. Daardoor lijkt de Estate Chardonnay in veel opzichten op de vele malen duurdere Bourgognes uit Frankrijk.


Deze Chardonnay heeft een schitterende, diepgele, werkelijk kristalheldere kleur, gevolgd door een rijp bouquet van rijpe perzik, abrikoos, ananas, acaciahoning en lindethee. Daarna een aangenaam frisse smaakvulling met veel sappigheid en fruitmaterie – vooral rijpe, witte perzik en doyennepeer, mooi appelfris onderbouwd. Lange finale. Bij maaltijdsalades, zalmrisotto en kip rôtie.

Bekroonde wijnen

* Uit frustratie voor het vooroordeel van veel mensen in Europa dat Chileense wijnen alleen goed zouden zijn op supermarktniveau, begon Eduardo Chadwick in 2004 de Berlin Tasting. Dat was een blindproeverij van zijn Errazuriz-wijnen met alle beroemde topwijnen uit Bordeaux. Wat bleek? Zijn wijnen wonnen in driekwart van de 22 proeverijen die hij vervolgens overal in de wereld zou gaan organiseren. De belangrijke opinieleiders van de wereld kozen Errazuriz tot de beste wijnen van de wereld, vaak beter nog dan de meest prestigieuze wijnen uit Frankrijk en Italië. 
* In 2018 benoemt het toonaangevende wijnblad Decanter Magazine Eduardo Chadwick tot Man van het Jaar, de eerste Chileen die deze eer te beurt valt.
* In 2017 bekroont Robert Parker's Wine Advocate Errazuriz als de Beste Chileense Winery.
* In 2018 roept Tim Atkin MW Errazuriz wijnmaker Francisco Baettig uit tot Wijnmaker van het Jaar en in 2019 tot een van Zuid-Amerika's Top 10 Wijnmakers.
* Van 2016 tot en met dit jaar bekroont Drinks International Errazuriz voor 7 opeenvolgende jaren als een van de Top 14 World's Most Admired Wine Brands.

Bacardi coconut

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.