Skip to main content

Ontdek wijnmerken


Cantina Di Lavis

Cantina Di Lavis

DE WIJNERIJ draagt een naam en een logo die de band met het land en zijn oude wijnbouwtradities weerspiegelen. Net als de stad waarin het ligt, ontleent het zijn naam aan de rivier de Avisio, die vanaf de omringende bergtoppen naar beneden stort met alle energie van het spectaculaire natuurlijke landschap. De wijnmakerscoöperatie Lavis vindt haar oorsprong in 1850, toen de familie Cembran de eerste kern van de huidige productie-eenheid bouwde. De coöperatie werd in 1948 officieel opgericht door 14 onafhankelijke wijnmakers en groeide in de daaropvolgende jaren, mede door overnames van andere producenten, waaronder fusies met de coöperatie van Salorno, uit Zuid-Tirol, in 1969 en met Cantina Sociale di Cembra in 2003.

image

De wijngaarden

Het grondgebied van de Cantina La-Vis wijngaarden is een complexe wirwar van heuvels, holtes en steile hellingen. Op kleine percelen worden verschillende druivensoorten geteeld. Het traditionele pergola systeem wordt gebruikt, aangevuld met het leiboom systeem. De wijngaarden liggen op een hoogte van 200 tot 800 meter en zijn een bron van variëteit en rijke zintuiglijke ervaringen, met delicate witte druiven die op de bovenste hellingen groeien en robuuste, volle rode wijnen op lagere niveaus. De keuze van de druivensoorten en de percelen is gebaseerd op het zoneringsproject, dat halverwege de jaren tachtig van start is gegaan en de sleutel vormt tot de kwaliteit van de La-Vis-wijnen. Dit project, dat wordt samengevat met de slogan "de juiste wijnstok op de juiste plaats", heeft het mogelijk gemaakt om op basis van een gedetailleerde studie van de bijzondere bodemkenmerken voor elk terrein de beste wijnstok te kiezen.

image

Lavis Classici Wijnen

De Classici van Cantina Lavis vormen een representatieve selectie van typische Trentinowijnen, een echte uitdrukking van de band tussen wijngaard, terrein en mensen - een perfecte synthese van mens en milieu in een unie van arbeid, passie en deskundigheid. Het "Kwaliteitsproject" en de "Zonering", die "de juiste wijnstok op de juiste plaats" garanderen, maken gebruik van de kenmerken van het terrein om ervoor te zorgen dat de juiste voorwaarden voor het produceren van wijnen van onbetwiste kwaliteit vanaf het begin aanwezig zijn. Onze wijnbouwers bewerken de grond en de wijnstokken op kleine individuele percelen. Zij kennen de geschiedenis, de behoeften en het potentieel, zodat de wijnstok zijn volledige potentieel tot uitdrukking kan brengen. Traditionele wijnbouwtechnieken worden vervolgens toegepast om wijnen te creëren met een rijke en levendige persoonlijkheid, die subtiliteit en elegantie bieden op het toppunt van perfectie.

Bekijk alle Lavis Classici wijnen

LAVIS CLASSICI PINOT GRIGIO 2020

Trentino is de helft van de regio Trentino-Alto Adige, dat grens aan de zuidelijke kant van de Alpen. Het is er in de zomer lekker warm maar door de hoogte zijn er koelere nachten. En dat is perfect voor het behoud van de frisheid in de wijn. Vooral de pinot grigio profiteert hier van. Proef het in deze overheerlijke Pinot Grigio van Cantina La Vis.

Hubrecht Duijker

''Aan de voet van de Alpen, in het noordoosten van Italië, werd exact zeventig jaar geleden de wijncoöperatie Cantina La Vis gesticht. Vandaag de dag zijn er achthonderd leden bij aangesloten die gemiddeld een hectare wijngrond bezitten. Een in de streek, herkomstbenaming Trentino, volop geteelde druif is pinot grigio. Al decennia lang doet-ie daar heel, héél goed. De daarvan gemaakte Pinot Grigio 2016  is dus ook een goede wijn. Zachtaardig en mild van persoonlijkheid (flink koelen dus), met in zijn smaak sappige tonen van perzik en peer, in combinatie met snufjes kruiden en specerijen.''  

Lavis Classici Pinot Grigio 2022 75CL

LAVIS CLASSICI PINOT GRIGIO BLUSH 2020

Een lichte, frisse en tegelijkertijd zachte rosé. De schil van de witte pinot grigio druif kleurt uiteindelijk donkerroze. Dat zorgt voor de 'blush' in de wijn.

Lavis Classici Pinot Grigio Rosé 2022 75CL

Bacardi coconut

image

LE SELEZIONI

Zes unieke wijnen die verschillende gebieden van de know-how van Cantina La-Vis tot uitdrukking brengen, gekapitaliseerd gedurende 70 jaar van enthousiast werken om uitmuntendheid te bereiken. Vijf kostbare juwelen, met vijf verschillende persoonlijkheden ingekapseld in flessen, elk in staat om unieke sensaties en emoties over te brengen. Elk van deze wijnen is het product van kleine opbrengsten, geteeld in geselecteerde wijngaarden op de heuvels van Lavis, Cembra en Meano.

Het streven naar uitmuntendheid, dat begon met de selectie van de beste wijngaarden, wordt met de grootste aandacht toegepast in deze wijngaarden en in de kelder. Het resultaat is een uniek en kostbaar product dat hulde brengt aan een terroir dat genereus is en vooral aan een erfenis van tradities, vakmanschap en het geschoolde werk van de mensen die hier wonen.     

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.