Skip to main content

Onze merken


Mokum Dusk

Mokum Dusk

‘Alcoholvrije gin met een vleugje Amsterdam,’ zo kun je Mokum Dusk het beste omschrijven. Het idee werd geboren in Amsterdam en is geïnspireerd op de mensen die de stad kleur geven. Levensgenieters die alles uit hun dag willen halen, maar weigeren concessies te doen aan de kwaliteit van hun gin. Het heeft geleid tot rijke, verfrissende en complexe ‘signature blends’ die je altijd kunt drinken en elk moment bijzonder maken.

Bekijk alle Mokum Dusk

image

HET 'DUSKY DOVE' RECEPT

INGREDIËNTEN

 • 60 ml Mokum Dusk True Blend
 • 25 ml grapefruitsap 
 • 25 ml Pinky Rose Chili Grapefruit siroop (blik verkrijgbaar op www.pinkyrose.nl)
 • 100 ml bruiswater of sodawater
 • Verse munt 
 • Verse nootmuskaat

image

BEREIDING

 1. Vul het longdrinkglas met lekker veel ijs;
 2. Vul het barmaatje met 60 ml Mokum Dusk True Blend en schenk het voorzichtig over het ijs;
 3. Gebruik de dunschiller om een sliert grapefruitschil te schaven voor de garnering;
 4. Snij de grapefruit en pers ongeveer een kwart grapefruit uit;
 5. Vul het barmaatje met 25 ml verse grapefruitsap en schenk het in het glas;
 6. Vul het barmaatje met 25 ml Pinky Rose Chili Grapefruit siroop en voeg het toe aan de mix;
 7. Gebruik de barlepel om het ijs en de ingrediënten voorzichtig door elkaar te roeren;
 8. Blijf rustig roeren terwijl je 100 ml bruiswater aan het glas bijschenkt;
 9. Roer het geheel nogmaals voorzichtig door voor een optimale smaakbeleving (8-10 seconcen);
 10. Knijp de grapefruitschil uit boven de cocktail om de aromatische, etherische olie toe te voegen voor extra smaak;
 11. Garneer met een takje munt en de grapefruitschil;
 12. Gebruik de rasp om er verse nootmuskaat over te sprenkelen voor wat extra bite.
image

image

EEN AMBACHTELIJK PRODUCTIEPROCES

Mokum Dusk is een gedistilleerde, alcoholvrije gin. Het unieke productieproces is vergelijkbaar met de distillatie van een traditionele gin – ook al komt er geen alcohol aan te pas. In het hart van elke blend proef je de verfrissende smaak van jeneverbes - het belangrijkste ingrediënt van gin - maar elke blend heeft zijn eigen unieke smaak. Dat komt omdat elk recept gebruik maakt van verschillende natuurlijke ingrediënten. Mokum Dusk is vegan (plantaardig), caloriearm, het bevat geen suiker en is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Je kunt er dus zonder zorgen van genieten.

RIJK EN COMPLEX

Mokum Dusk True Blend is geïnspireerd op het smaakprofiel van een traditionele London Dry Gin. De hoofdrol is weggelegd voor een zorgvuldig gerijpte jeneverbes uit Zuidoost-Europa. De karakteristieke, harsachtige smaak van jeneverbes wordt verrijkt met nuances van verse koriander, engelwortel, bloedsinaasappel en habanero peper – die samen zorgen voor een complex, bitterzoet mondgevoel. De lange finish bezit een kruidige ‘kick’ veroorzaakt door de rode peper. Mokum Dusk True Blend is een rijke, complexe en verfrissende alcoholvrije gin die blijft boeien.

Mokum Dusk True Blend 70CL

image

ABOUT THE BRAND

Mokum Dusk is geboren in Amsterdam. En geïnspireerd op de mensen die de stad kleur geven. Levensgenieters die alles uit hun dag willen halen, maar weigeren om concessies te doen aan de kwaliteit van hun gin. Daarom doen wij er alles aan om alcoholvrije gin te maken van de allerbeste kwaliteit. Wij nemen alleen genoegen met een uniek recept, de allerbeste plantaardige ingrediënten en gepassioneerde vakmensen die hun kennis van gin al generaties lang met de paplepel krijgen ingegoten. Die ervaring – 185 jaar om precies te zijn – proef je in elke druppel. Mokum Dusk is alcoholvrije gin met een vleugje Amsterdam. Gemaakt om van te genieten.

image

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.