Skip to main content

Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Heineken waarschuwt voor de veiligheid van de 25cl fles met draaidop >

Sinds 1884


Penfolds

Penfolds

Penfolds is het oudste en meest iconische wijnhuis van Australië met een geschiedenis en erfgoed die de reis van Australië van koloniale nederzetting naar het moderne tijdperk diepgaand weerspiegelen. Penfolds, opgericht in 1844, slechts acht jaar na de oprichting van Zuid-Australië, heeft een cruciale rol gespeeld in de evolutie van het wijnmaken in Australië en over de hele wereld.

Alle Penfolds wijnen
image

Penfolds Grange

Voor Australiërs bestaat er geen twijfel over wat hun meest beroemde wijn is: Penfolds Grange! De introductie van Penfolds Grange in 1951 veranderde voor altijd het landschap van Australische fijne wijn en werd al snel een icoon dat over de hele wereld werd geprezen. Sindsdien is er een reeks opvallende wijnen, zowel wit als rood, uitgebracht onder de top van Penfolds, wat een reputatie heeft opgebouwd voor het maken van wijnen van herkomst en bewaarpotentieel. Deze iconische wijn is uitgeroepen tot Wine of the Year in 1995 en ooit bekroond met de perfecte score van 100 punten door Robert Parker.

image

Max’s


Penfolds Max's is een eerbetoon aan voormalig Chief Winemaker Max Schubert 1948-1975, een legende in de geschiedenis van Penfolds. Max constante streven naar uitmuntendheid maakte de weg vrij voor degenen die in zijn voetsporen traden en zorgde er ook voor dat de status en het erfgoed van Penfolds groeide. Een meer benaderbare Penfolds-stijl bij release - idealiter van plank tot glas, behalve de kelder.

PENFOLDS MAX'S SHIRAZ CABERNET SAUVIGNON

De Penfolds Max’s wijnen zijn een eerbetoon aan Max Schubert, die van 1948 tot 1975 de Chief Winemaker was van dit iconische wijnbedrijf. In South Australia groeien de druiven voor deze blend van 69% shiraz en 31% cabernet sauvignon. Hij rijpt 12 maanden op Frans en Amerikaans eiken. Het levert een donkere, stoere wijn op met zwart bessenfruit, pruimen, verse muntblaadjes, lavendel en een peperige en ziltige touch. Je schenkt hem bij gegrild rood vlees, pulled pork of bij kruidige gerechten uit een Marokkaanse tajine.

Leuk om te weten:

 • Soort: shiraz en cabernet sauvignon
 • Oogstjaar: 2019
 • Inhoud: 75cl
 • Vol: 14,5%
 • Smaak: Zwart Bessenfruit, Pruimen en Peperig
 • Land: Australië
 • Lekker bij: Pulled Pork en Kruidige Tajine Gerechten
   

PENFOLDS MAX'S CHARDONNAY 2019

De Max’s wijnen zijn een eerbetoon aan Max Schubert, de eerste ‘Chief Winemaker’ van Penfolds en de bedenker van de Grange. Hij heeft veel betekend voor de Australische wijnbouw. Deze wijn komt uit Adelaide Hills en rijpt op Franse eikenhouten vaten (waarvan jaarlijks 20% nieuw), waardoor hij tonen van vanille en een boterig karakter krijgt. Daarnaast proef je abrikozen, natte riviersteen en een hint van citroen en grapefruit. Heerlijk bij zalm, kip of Aziatische gerechten. 

 • Soort: chardonnay
 • Oogstjaar: 2019
 • Inhoud: 75cl 
 • Vol: 13,5%
 • Smaak: Boter, Vanille en Abrikoos
 • Land: Australië
 • Lekker bij: Zalm en Kip Of Aziatische Gerechten
   
image

image

Koonunga Hill


Waar de kunst van het wijnmaken en de reis van Penfolds begint, is Koonunga Hill de toegangspoort tot onze collectie wijnen. Vernoemd naar een van onze Barossa Valley-wijngaarden, biedt het Koonunga Hill-assortiment rijkdom, balans en duurzame kwaliteit.

PENFOLDS KOONUNGA HILL CHARDONNAY 2019

Deze wijn is in 1993 geïntroduceerd naar aanleiding van een wereldwijde vraag naar een witte wijn van Penfolds. De rode wijnen waren al jaren bekend en met name populair vanwege de zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. De markt wilde dit ook graag zien in een witte wijn. Het resultaat is een mooie chardonnay wijn met veel primaire fruit aroma’s en een goede concentratie. Door enkele maanden rijping in kleine Franse eikenhouten vaten heeft de wijn complexiteit gekregen en een mooie romige smaak.

PENFOLDS KOONUNGA HILL SHIRAZ 2018

Koonunga Hill klinkt als een geografische benaming, maar is eigenlijk een submerk van Penfolds. Het merk is vernoemd naar een van de wijngaarden in Barossa Valley. Maar de shiraz druiven voor deze wijn zijn afkomstig van verschillende topwijngebieden in South Australia: McLaren Vale, Wrattonbully, Barossa Valley en Padthaway. Hij rijpt 11 maanden op Amerikaans en Frans eiken. Je proeft pruimen, drop, specerijen en vanille. Heerlijk om te schenken bij gerechten van de barbecue, gemarineerde spareribs of kruidige stoofschotels.

image

De Wijnmakers


De sleutel tot het succes van Penfolds is een lijn van visionaire wijnmakers. Er hebben slechts vier Chief Winemakers aan het roer van Penfolds gestaan - Max Schubert, Don
Ditter, John Duval en Peter Gago, elk een bewaarder van een rijke wijnbouwtraditie die meer dan 175 jaar teruggaat.Ons huidige wijnbereidingsteam van Penfolds heeft meer
dan 150 jaar tussen hen in als wijnmakers van Penfolds. Ze zijn voortdurend bezig met het verfijnen en verbeteren van hun werk, terwijl ze de wijnbereidingstechnieken van hun voorgangers eren.

image

AUSTRALIE COLLECTIE


Een familie van fijne wijnen, elk met een eigen karakter, kwaliteit en herkomst. De Penfoldscollectie is een bewijs van de wijnbouwfilosofie die we sinds 1844 met trots hebben
hooggehouden. Met zorgvuldige bewaring zullen deze wijnen zich geleidelijk ontwikkelen en geduld belonen.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.