Skip to main content

Southern Comfort

Southern Comfort

Tegenwoordig kunnen we niet om de whiskey trend heen. Maar wat als je mee wilt met de trend en de scherpe smaak van whiskey echt niet je ding is? Geen zorgen; de oplossing werd 144 jaar geleden voor je bedacht door visionair en bartender Martin Wilkes Heron in whiskey-hometown New Orleans: whiskeylikeur Southern Comfort. Deze whiskey made comfortable kreeg het afgelopen jaar een complete make-over, waarbij het originele recept van M.W. Heron in ere werd hersteld.

OORSPRONG

winkelstraat met mensen

In de negentiende eeuw waren maar weinigen opgewassen tegen de scherpe smaak van ongeraffineerde Amerikaanse whiskey. Bartender Martin Wilkes Heron bedacht daarom het soepele recept van Southern Comfort: het smaakvolle, zoete en toegankelijk broertje van whiskey. A whiskey made comfortable. De whiskeylikeur werd meteen een hit en staat symbool voor de cultuur in zijn geboortestad New Orleans: do whatever makes you comfortable. Die roots proeven we tot op de dag van vandaag terug in de drank. Niet voor niets noemen ze New Orleans the big easy. Hier staan gastvrijheid en plezier voorop en dat is precies waar Southern Comfort ook voor staat.

GEHEIM RECEPT

Geniet van de intense smaak van whiskey zonder scherpe randjes. De vele kwalitatieve toevoegingen zoals kaneel en sinaasappel geven de drank een toegankelijk karakter, zonder de typische whiskey taste te maskeren. Talloze mensen probeerden het recept sinds 1874 te kopiëren, maar de precieze samenstelling van deze unieke drank is tot op de dag van vandaag een goed bewaard geheim.

The taste of whiskey made comfortable

southern comfort

SERVEERTIP

SERVEERTIP

Drink Southern Comfort zoals het hoort: on the rocks. Alleen of met vrienden, comfortabel op de bank na een lange dag werken of tijdens de perfecte avond uit. 

Wil je een extra boost in je glas? Serveer hem dan eens met een limoentje.


OOK LEUK OM TE LEZEN: