Skip to main content

Ontdek onze merken


Yeni Raki

Yeni Raki

Neem de tijd om te delen, te proeven en te genieten: Unrush your world! Het leven gaat snel, soms te snel, daarom is het belangrijk om momenten te pakken voor dingen die er écht toe doen. Bij Yeni Rakı hebben ze de kunst van het ‘unrushing’ onder de knie, waarbij ze de 500-jaar oude tradities welke bij het drinken van rakı horen in acht nemen.

Yeni Rakı 70cl

Yeni Rakı is 's wereld meest geproduceerde en populaire rakı, waarbij zorgvuldig geselecteerde verse én gedroogde druiven uit Turkije worden gedistilleerd. De drank bereikt zijn perfectie bij het toevoegen van anijszaad van hoge kwaliteit aan de tweede distillatie. Voordat het wordt gebotteld, rijpt Yeni Rakı nog enige weken op eikenhouten vaten.

Yeni Raki 70CL

Wat is Raki?

Raki is een typische Anatolisch product en de nationale drank van Turkije. De essentie van de 500-jarige traditie van raki zijn druiven, welke samen met anijszaad gedistilleerd worden. De combinatie van het drinken van raki, mezze en muziek zorgt voor een onmiskenbare sfeer op elke raki-tafel en staat symbool voor de veelzijdige Anatolische cultuur. Yeni Rakı is fundamenteel anders dan de meeste andere spirits gebaseerd op anijs. Het wordt gemaakt uit 100% anijszaad. Het wordt puur gemaakt door het dubbel distilleren van druiven en anijszaad, waardoor de smaak van het anijs echt komt uit het distilleren van het anijszaad en niet door anijs extract of andere kruiden welke toegevoegd zijn.

De Yeni Rakı traditie 

Er zijn een aantal aspecten zeer belangrijk bij het drinken van Yeni Rakı. Één daarvan is het toevoegen van water. Dit zorgt ervoor dat de raki van een heldere vloeistof magisch verandert in een troebele substantie, waarbij de elegante aroma’s vrij baan krijgen. Voor de traditionele manier schenk je eerst 6cL Yeni Rakı in een rakı glas. Hierna 6CL water toevoegen en aanvullen met een aantal ijsblokjes. Belangrijk is dat raki altijd koud of met ijs wordt gedronken.

Unrush Your World 

Een ander belangrijk aspect bij het drinken van Yeni Rakı, is het nemen van tijd: “Unrush Your World”. Yeni Rakı komt namelijk het best tot zijn recht wanneer het met mezzes wordt gepaard. Mezzes zijn al die kleine, heerlijke voorgerechten welke bij een raki tafel worden geserveerd, zoals Baba Ganoush, Hummus, gefrituurde inktvisringen of Cacık. Zo wordt het delicate aroma van Yeni Rakı aangevuld met honderden verschillende smaken. Daarnaast is muziek een onafscheidelijk onderdeel van het raki-feest. Yeni Rakı staat voor liefde en vriendschap, delen en verbonden zijn.

Yeni Rakı seri 70cl

Naast de traditionele Yeni Rakı, zijn er verschillende soorten Rakı op de markt te vinden, allen met eigen karakteristieken en productiemethoden. De unieke smaak van Yeni Rakı Seri wordt verkregen door het zorgvuldig selecteren van verse en gedroogde druiven, welke vervolgens wordt gedistilleerd met uitsluitend anijszaad uit de eerste oogst. De zachte smaak komt dan ook door het gebruik van de meest verse en heerlijke anijszaad van het seizoen.

Yeni Raki Seri 70CL

Yeni Rakı ala 70cl

Zorgvuldig geselecteerde druiven van de hoogste kwaliteit worden voor Yeni Rakı ÂLÂ in de zon gedroogd. Hierdoor blijven  van nature aanwezige smaken bewaard in de gedroogde druiven. Vervolgens wordt de Raki drie keer gedistilleerd in een koperen alambiek en gerijpt in speciale houten vaten om een unieke en zeer zachte smaak te verkrijgen. Intense anijssmaken, aroma's en een hoger alcoholpercentage zorgen voor een uitgebalanceerde en langdurige smaakervaring.

Yeni Raki Ala 70CL

Tekirdag Rakısı

Tekirdağ Rakışı is een premium raki merk, welke wordt geproduceerd door dezelfde producent als het bekende Yeni Rakı. Tekirdağ Rakışı onderscheidt zich in zijn productie door alleen gebruik te maken van verse druiven, terwijl andere raki varianten grotendeels gemaakt worden van een combinatie van gedroogde en verse druiven. Tekirdağ Rakışı is vernoemd naar een regio in het noordwesten van Turkije, genaamd Tekirdağ. Het is de eerste raki in de geschiedenis welke haar naam is verbonden aan één specifieke regio.

Tekirdag rakisi gold 70cl

Tekirdağ Rakısı Gold Series wordt verkregen door de suma (product na de eerste distillatie), verkregen van de beste verse Turkse druiven en de hoogste kwaliteit anijszaden, te distilleren in koperen alambieken. Hierna wordt het gerijpt in de beste houten vaten, waardoor het zijn gouden kleur en unieke smaak krijgt. Tekirdağ Rakısı Gold Series is legendarisch door zijn goud gekleurde druppels.

Tekirdag Rakisi Gold 70CL

Tekirdag rakisi no10 70cl

Voor Tekirdağ Rakısı No. 10 wordt een exclusieve en handgemaakte No. 10 rakı koperen distilleerkolf gebruikt, en in totaal wordt de raki drie keer gedistilleerd. Tekirdağ Rakısı No. 10 is een raki van 100 % verse druiven en wordt gekenmerkt door zijn intens witte kleur, na menging met water. Dit is het gevolg van het hoge gehalte aan anijs. Tekirdağ Rakısı No. 10 heeft een milde, fluweelzachte en aromatische smaak en frisse, fruitige aroma's. De prachtige fles wordt geleverd in een exclusieve handgemaakte koperen voet met daarop de distilleerkolf afgebeeld.

Tekirdag Rakisi No.10 70CL

Haydari

Ingrediënten:

  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 1/2 bosje dille
  • 2 knoflooktenen
  • 2 theelepels munt
  • Olijfolie, chilivlokken 
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de dille en mix deze samen met de yoghurt in een kom.
  2. Snijdt de knoflook in kleine stukjes en doe deze erbij.
  3. Voeg vervolgens het zout toe en de munt. Sprenkel de olijfolie eroverheen.
  4. Roer dit allemaal goed door elkaar. Voeg eventueel nog chilivlokken toe als garnering en serveer met lekker Turks brood. 

baba ganoush

Ingrediënten:

  • 6 grote aubergines
  • 4 eetlepels Tahin (sesampasta)
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • Granaatappelpitjes of verse munt

Bereidingswijze:

  1.  Maak met een vork gaatjes in de Aubergines en gril ze in de oven op hoge stand. Draai ze regelmatig tot het vruchtvlees zacht is en de schil licht verkoold. Dit zal ongeveer 45 minuten duren. 
  2. Snijd de aubergines door midden wanneer deze licht zijn afgekoeld. Schep vervolgens het vruchtvlees eruit en leg de aubergines in een vergiet, welke je boven een kom hangt om het uit te laten lekken.
  3. Wanneer het vruchtvlees uitgelekt is, pureer je het vruchtvlees met een vork. Meng de tahin erdoor en zout naar smaak. Roer vervolgens het citroensap en de geperste knoflook erdoor.
  4. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met muntblaadjes en/of granaatappelpitjes. Serveer het met een geroosterd pitabroodje en geniet!

Frisse appelraki

Een heerlijk fris drankje!

Ingrediënten:

  • Verse munt
  • Sap van een 1/2 citroen
  • 4cl Yeni Rakı
  • 7 cl appelsap
  • IJs

Bereidingswijze:

Leg een aantal muntblaadjes in een shaker en besprenkel ze met citroensap. Voeg de appelsap, de Yeni Rakı en het ijs toe en schudt goed. Serveer en geniet!