Skip to main content
0
€ 0.00

Organiseer je eigen midwinterborrel: 7 tips

Organiseer je eigen midwinterborrel: 7 tips

Een koude winterdag? Steek de barbecue aan en ga voor een midwinterborrel. Goed stuk vlees op het rooster. En voor erbij: een stevig glas gin, wodka of whisky. Reken maar dat je vanzelf warm wordt. Met deze 7 tips organiseer je een onvergetelijke midwinterborrel. Wie nodig jij uit?

1. APRÈS-SKI VOOR THUIS

Verse poedersneeuw. Zoeven van de berg. Borrel bij de après-ski. Haal dat echte wintersportgevoel nu ook in huis met onze top 10 après ski dranken. Gegarandeerd een succes op jouw midwinterborrel. Warm worden met een glaasje Jägermeister of Aperol Spritz om rondom de vuurkorf.

2. PIMMS & PUNCHES

IJskoud op hun best. En toch: dé warming-ups van deze winter: pimms & punches. Met Pimms likeur maak je winterse combinaties met Engelse ‘lemonade’ of ginger ale. Punch kan geheel naar jouw smaak gemaakt worden, bijvoorbeeld met AperolSchotse whisky of Cava, afgemaakt met honing, rozemarijn of grapefruit. Leg voor de klassieke punch, vlak voordat je hem opdient een blok ijs in de punch-bowl.

3. CURRYWURST DELUXE 

Zuurkool, currywurst en knisperend vers broodje. Ideale formule voor een winters broodje met een gegaard vlees van de BBQ. Vlees op een vers broodje laat ook meteen al je zorgen over plastic bestek en borden verdwijnen.

4. DRESSCODE: FOUTE FLUO

Back to the 80’s. Flitsend van de berg. Trek die fluoriserende ski-kleding uit de kast voor jouw midwinterborrel. Het liefst natuurlijk de klassieker: het skipak met print. Ziet er top uit en ook nog eens lekker warm. 

5. SAMEN VIEREN MET DE BUURT

Valt er eindelijk sneeuw? Lekker thuisblijven en niet de weg op: de ideale gelegenheid voor een midwinterborrel. Wie nodig je uit? De buren natuurlijk. Maak een appgroep voor de buurt, zodat je binnen no-time gezellig rond de vuurkorf in de sneeuw staat. Ook handig als er sneeuw moet worden geruimd of natuurlijk voor een sneeuwballengevecht.

6. HOUTSKOOL

Leuk idee, die BBQ, maar waar haal ik houtskool midden in de winter? Hier kun je houtskool kopen bij Albert Heijn en het wordt zelfs bij je thuisbezorgd. 

7. DIY GLUHWEIN 

Wat smaakt er nou beter dan je eigen glühwein? Glühwein maken is simpel! Alles wat je nodig hebt: rode wijn, sinaasappel, kruidnagel, kaneel en citroen. Maak het eigen, door bijvoorbeeld een scheutje van jouw favoriete cognac of bruine rum. Verwarm jouw gluhwein, maar laat het niet laat koken! Dat verdampt de alcohol. Toch liever kant en klaar kopen? Ook dat kan! 

Glühwein 100CL

KLAAR VOOR JOUW MIDWINTERBORREL? 

Nu kun je van start met jouw midwinterborrel. Wordt het een punch met likeuren? Of toch een scheutje rum? Je kunt eindeloos variëren. Wil je toch nog meer inspiratie opdoen? Lees dan eens over onze herfst en wintercocktails