Orechiette met cherrytomaatjes en ricotta

Recept
Hoofdgerecht – 4 personen – 15 minuten
Ingredienten
- 400 g orechiette
- 400 g kleine pruimtomaatjes
- 250 g ricotta
- 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- basilicumbaadjes – als garnering
Bereiding
- Kook de orecchiette al dente volgens de aanwijzing op de verpakking. Halveer 400 g kleine pruimtomaatjes. Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas (geraspt). Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
- Roer het ricottamengsel door de warme orecchiette, zodat alle pasta met de romige saus bedekt wordt. Schep de tomaat-jes en een handje basilicumblaadjes erdoor.
- Serveer met een lekkere extra vergine olijfolie waarvan iedereen een scheutje over de pasta kan schenken en met wat extra Parmezaanse kaas (geraspt).
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).