Orechiette met cherrytomaatjes en ricotta

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht – 4 personen – 15 minuten

Ingredienten

  • 400 g orechiette
  • 400 g kleine pruimtomaatjes
  • 250 g ricotta
  • 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • basilicumbaadjes – als garnering

Bereiding

  1. Kook de orecchiette al dente volgens de aanwijzing op de verpakking. Halveer 400 g kleine pruimtomaatjes. Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas (geraspt). Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
  2. Roer het ricottamengsel door de warme orecchiette, zodat alle pasta met de romige saus bedekt wordt. Schep de tomaat-jes en een handje basilicumblaadjes erdoor.
  3. Serveer met een lekkere extra vergine olijfolie waarvan iedereen een scheutje over de pasta kan schenken en met wat extra Parmezaanse kaas (geraspt).

Dit recept komt uit de Proef! van mei/juni 2015
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

5 Reviews

(37 stemmen)
op=op
Matahiwi Estate Sauvignon Blanc 75CL