Sticky spareribs uit de oven

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht – 110 min en 8 uur marineertijd

Ingredienten

  • 80 ml honing
  • 60 ml sojasaus
  • 45 ml oestersaus
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el verse gember (geraspt)
  • 4 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl zout
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl rozemarijn
  • 1,5 tot 2 kg varkensribbetjes (vliezen verwijderd door de slager)
  • 1 krop ijsbergsla
  • 200 ml mayonaise
  • 100 ml karnemelk
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 15 g verse basilicum (gehakt)
  • Parmezaanse kaas (garnering)

Bereiding

  1. Meng de honing met de sojasaus, oestersaus, bruine suiker, verse gember (geraspt), 3 teentjes knoflook, tomatenpuree, zout, cayennepeper, kaneel en rozemarijn tot een marinade.
  2. Doe de varkensribbetjes in een ovenschaal en smeer de marinade aan twee kanten over de ribbetjes. Dek af en laat 8 uur marineren in de koelkast.
  3. Verwarm de oven tot 160 °C. Leg de ribbetjes met de bolle kant naar boven en rooster 60 minuten in het midden van de oven. Smeer regelmatig wat van de marinade en het bakvet over de ribbetjes. Verhoog dan de oventemperatuur tot 220 °C en rooster nog ca. 10 minuten zodat de ribbetjes mooi bruin worden. Houd goed in de gaten of het niet te hard gaat.
  4. Serveer met ijsbergsalade met karnemelkdressing. Snijd 1 krop ijsbergsla in kwarten. Meng een dres- sing van 200 ml mayonaise, 100 ml karnemelk, 2 tl mosterd, 1 teentje knoflook (geperst), 2 tl citroenrasp, 1 el citroensap, peper, zout, 15 g verse basilicum (gehakt). Schenk over de sla zodat de dressing tussen de bladeren kan lopen. Strooi wat Parmezaanse kaas (geraspt) erover.

Dit recept komt uit de Proef! van mei/juni 2015
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

17 Reviews

(143 stemmen)
14.49
Soepel rood
Fles Doos (6)