Zeewolf en salade van courgettelinten

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - ca. 40 minuten

Ingredienen

  • 4 el. exra vergine olijfolie
  • 6 el dijonmosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl cayennepeper
  • zeewolf

Voor de courgettelinten

  • 100 ml dunne yoghurt
  • 100 ml creme fraiche
  • 2 tl mosterd
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • 4 el dille (fijngehakt)
  • 2 el sjalotjes (fijngehakt)
  • 2 courgettes

Bereiding

  1. Maak de marinade van olijfolie, dijonmoserd, teentjes knoflook en cayennepeper. 
  2. Dep de zeewolf droog, bestrooi met peper en zout en besmeer met de marinade. Zet ca. 1 uur afgedekt in de koelkas
  3. Maak in de tussentijd de dressing voor de courgettelinten.
  4. Meng dunne yoghurt, creme fraiche, mosterd, 1 el extra vergine olijfolie en rodewijnazijn. Klop het mengsel glad en breng op smaak me versgemalen peper en zout.
  5. Roer de dille en sjalotjes door het mengsel. 
  6. Snijd met een kaasschaaf dunne linten van 2 courgettes en schep door de saus.
  7. Verhit de BBQ. Klem de zeewolf tussen een visrek en gril ze ca. 4 minuten aan iedere kant tot ze gaar zijn. Je kunt de zeewolf ook onder de gril in de oven leggen. Draai halverwege voorzichtig om met een brede tang. 

Dit recept komt uit de Proef! van mei/juni 2015
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

1 Review

(67 stemmen)
9.89
Vol wit
Fles Doos (6)