Skip to main content

Frambozenijstaart

Een frambozenijstaart met kleine vuurwerk sterretjes erop

Recept

NAGERECHT – 12 PERS. – 25 MIN. + 2 UUR WACHTTIJD

Ingrediënten:

 • 75 g suiker
 • 50 ml water
 • 85 g pistachenoten
 • 100 g witte chocola
 • Roomijs
 • Frambozen jam
 • 250 g verse frambozen

Bereiding:

 1. Laat 75 g suiker oplossen in 50 ml water op laag vuur en daarna verder koken tot de siroop goudbruin kleurt.
 2. Leg 50 g pistachenoten op een stuk bakpapier en hak in stukjes. Schenk de karamel over de gehakte noten en laat afkoelen. Hak de notenkaramel in kleine stukjes en zet weg.
 3. Hak 100 g witte chocolade in kleine stukjes en zet weg.
 4. Bekleed een langwerpig cakeblik met een ruim stuk bakpapier.
 5. Neem een pak roomijs uit de vriezer en snijd het in plakken van 11⁄2 cm dik. Bedek de bodem met plakken ijs. Verdeel er 2 el frambozen- jam over, bestrooi met de stukjes chocolade en bedek opnieuw met plakken ijs. Verdeel 3 el jam over het ijs en bedek nogmaals met plakken ijs. Verdeel er 2 el jam over en bestrooi het met de pistachekaramel. Dek af met de rest van het ijs. Vouw het bakpapier over het ijs en zet het minimaal 11⁄2 uur in de vriezer.
 6. Hak ondertussen nog 35 g pistachenoten in stukjes. Stort de ijstaart op een mooie schaal en verwijder het bakpapier. Strooi er de gehakte nootjes en vervolgens 250 g verse frambozen over.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Premium Membership (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.