Skip to main content

Kerst: Chocofondant met kardemomroom en fruitcoulis

Kerst: Chocofondant met kardemomroom en fruitcoulis

Recept

Een chocolade cakeje op een bordje

Dessert - 4 personen - 30 minuten

Ingredienten

  • 250 g rood fruit
  • 1 citroen (sap)
  • 75 g suiker
  • 100 g boter + extra om in te vetten
  • 100 g pure chocolade (grof gehakt)
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers (de eiwitten worden niet gebruikt)
  • 70 g witte basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 60 g bloem + extra om te bestuiven
  • 6 kardemompeulen (zaadjes)
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

  1. Doe voor de roodfruitcoulis het fruit, citroensap en de suiker in een steelpan en kook het fruit op middelhoog vuur tot moes. Laat afkoelen. 
  2. Smelt voor de chocofondant de boter en chocolade in een steelpan op laag vuur. Draai het vuur uit. Doe de eieren, eidooiers, suiker en zout in een beslagkom en meng met een mixer luchtig. Zeef de bloem erboven en spatel voorzichtig om. Meng het chocolademengsel erdoor. Laat 30 min. rusten in de koelkast. 
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet vier bakringen van Ø 7 cm aan de binnenkant in met boter en bestuif met wat bloem. Zet de bakringen op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het beslag erover. Bak ca. 9 min. in het midden van de oven tot de bovenkant gaar is. 
  4. Stamp voor de kardemomroom de kardemonzaadjes fijn in een vijzel. Meng de slagroom met de vanillesuiker en klop stijf. Meng er de kardemom door. Stort de taartjes op een bordje en serveer direct met een schepje room en coulis.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een VIP membership / klantenkaart.