Skip to main content

Kerst: Salade van eend met sinaasappeldressing

Recept

Een bord met salade en eendenborst

Voorgerecht - 4 personen - 15 minuten

Ingredienten

  • 6 el extra vergine olijfolie
  • 1 sinaasappel (rasp en sap)
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 zakje gemengde sla
  • 250 g gerookte eendenborst (in heel dunne plakjes)
  • 2 avocados (in dunne plakken)
  • 1 takje dragon (fijngehakt)
  • 20 g pistachenoten (grofgehakt)

Bereiding

  1. Mix voor de dressing de olijfolie met 1 tl sinaasappelrasp, 4 el sinaasappelsap, de mosterd en honing met een staafmixer. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.
  2. Leg wat sla op elk bord. Drapeer de eendenborstplakjes erover en bestrooi met wat versgemalen peper en zeezout.
  3. Leg de avocado erbij en bestrooi deze met de dragon, peper en zout. Besprenkel met de sinaasappeldressing. Strooi de pistachenoten erover en serveer direct.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.