Skip to main content

Mini-rollade varkenshaas en geroosterde wortelgroenten

Mini-rollade
Mini-rollade

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 50 minuten + 35 minuten oventijd

Ingredienten

  • 8 g gedroogde paddenstoelen
  • 10 g boter
  • 50 g gerookt ontbijtspek (in stukjes)
  • 125 g kastanjechampignons
  •  ½ fijngesnipperde ui
  • 1 klein teentje knoflook (uitgeperst)
  • 2 el platte peterselie (fijngehakt)
  • varkenshaasjes (2 x 250 g)
  • serranoham
  • cocktailprikkers
  • 2 winterwortels
  • 2 pastinaken
  • 1 zoete aardappel in
  • 6 sjalotjes (gehalveerd)
  • 5 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ongeschilde rode appel (in partjes)

Bereiding

  1. Week de gedroogde paddenstoelen ca. 20 minuten in 100 ml kokend water. Verhit intussen de boter in een kleine koekenpan en bak het ontbijtspek tot het knapperig is.
  2. Knijp het vocht uit de gewelde paddenstoelen en snijd ze fijn. Hak de kastanjechampignons fijn in een keukenmachine.
  3. Bak in het achtergebleven bakvet van het spek de ui in 3 minuten lichtbruin. Roer er 1 klein teentje knoflook (uitgeperst), alle paddenstoelen, het uitgebakken spek en 1 el platte peterselie door. Laat alles 30 minuten zachtjes stoven tot al het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  4. Snijd de varkenshaasjes in het midden horizontaal in, zodat een opening ontstaat. Vul met het paddenstoelenmengsel. Vouw het dunne uiteinde van de varkenshaas iets terug zodat het stuk vlees overal even dik is. Wikkel de varkenshaas in serranoham. Steek vast met een cocktailprikker. Verwarm intussen de oven voor op 225 °C.
  5. Snijd de winterwortels, pastinaken en zoete aardappel in repen. Leg in de braadslede en schep er de sjalotjes door. Schep er 5 el olijfolie, 2 teentjes knoflook en zout en peper door. Bak 20 minuten in de oven.
  6. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaas rondom bruin.
  7. Schep de appel in partjes door de groenten en leg de varkenshaasjes erop. Bak alles nog 15 minuten. Snijd de varkenshaasjes in plakjes.
  8. Breng de groenten op smaak met zout en peper en bestrooi met 1 el platte peterselie. Verdeel de groenten over de borden en leg er de plakjes varkenshaas op.

 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.