Taboulehsalade met groene kruiden

inspiration-image

Recept

Maaltijdsalade* - 4 personen - 50 minuten

Ingredienten

  • 250 g fijne bulgur
  • 100 g witte amandelen, gehalveerd
  • 15 g verse korianderblaadjes
  • 9 g verse muntblaadjes
  • 40 g platte peterselie
  • 1 komkommer, geschild en zonder zaad
  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 groot bosuitje, fijngehakt (35 g)
  • 250 g zoete kerstomaatjes, in vieren gesneden
  • 30 zwarte olijven zonder pit
  • 150 g fetakaas, in blokjes

Bereiding

  1. Doe de bulgur in een zeef en spoel even af onder koud stromend water. Goed laten uitlekken.
  2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  3. Snijd alle kruiden fijn (probeer ze niet te kneuzen). Snijd de komkommer in kleine blokjes. Pers de citroen uit.
  4. Maak een dressing van olijfolie, citroensap, knoflook, zout en peper.
  5. Meng de geroosterde amandelen, fijngesneden kruiden, bosui, kerstomaatjes, komkommerblokjes, olijven en feta door de bulgur.
  6. Schenk de dressing over de salade vlak voor het opdienen. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

* Je kunt deze salade ook heel goed serveren bij een BBQ of als onderdeel van een zomers buffet.

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

5 Reviews

(33 stemmen)
op=op
7.99

19 Reviews

(157 stemmen)
11.99