Gegrilleerde lamskoteletjes met ratatouille

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 1½ uur (waarvan 1 uur voorbereiding van courgette en aubergine)

Ingredienten

  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • zout, versgemalen peper
  • 400 g roma tomaten, in vieren
  • 2 kleine rode paprika’s, in stukjes
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 grote tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 5 el olijfolie
  • 2 el verse basilicum, in reepjes
  • 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngesneden
  • 12 enkele lamskoteletjes (ca. 600 g)
  • Extra: braadslede 25 bij 35 cm, grillpan

Bereiding

  1. Doe de courgette en aubergine in een vergiet. Bestrooi met ca. ½ eetlepel zout en leg er een bord op. Zet er iets zwaars op (bijv. conservenblik of pak melk) en laat ca. 1 uur staan, zodat het vocht eruit kan lopen. Dep de plakjes droog met keukenpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel alle groente over een braadslede. Bestrooi met knoflook en Provençaalse kruiden. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en roer door elkaar. Bak de groenten in de oven in ca. 30 minuten gaar. Schep de basilicum erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Roer intussen de rozemarijnnaaldjes en 2 eetlepels olijfolie, zout en peper door elkaar. Wrijf de lamskoteletjes in met dit mengsel en laat ze ca. 30 minuten marineren.
  4. Verhit de grillpan. Grill het vlees in ca. 4 minuten, halverwege keren. Schep wat ratatouille op 4 borden. Leg daarop de lamskoteletjes. Serveer met gebakken krieltjes of stokbrood.
(15 stemmen)
29.99
Stevig rood
Fles Doos (6)

5 Reviews

(25 stemmen)
15.99
Stevig rood
Fles Doos (6)

49.00
Fruitig rood
tijdelijk uitverkocht

2 Reviews

(8 stemmen)
24.99
Soepel rood
Fles Doos (6)

3 Reviews

(41 stemmen)
13.49
Stevig rood
Fles Doos (6)

3 Reviews

(31 stemmen)
16.49
Stevig rood
Fles Doos (6)

1 Review

(39 stemmen)
15.99
Stevig rood
Fles Doos (6)