Pissaladière (uienpizza)

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 1 uur

Ingrediënten

  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 1 dl melk
  • 4 el olijfolie
  • 750 g uien, in dunne halve ringen
  • 3 grote tenen knoflook, in plakjes
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 1 pak koelvers pizzadeeg (met potje tomatensaus)
  • zout, versgemalen peper
  • 15 zwarte olijven zonder pit
  • extra: bakplaat, bakpapier, aluminiumfolie

Bereiding

  1. Laat de ansjovisfilets even uitlekken. Leg ze daarna in een kom met de melk en laat ca. 15 minuten staan. Spoel ze af met koud water, dep droog met keukenpapier en snijd ze in de lengte doormidden.
  2. Verwarm de olijfolie in een braadpan. Voeg de uien, knoflook en Provençaalse kruiden toe en meng tot alles met de olie bedekt is. Bedek de uien met aluminiumfolie, sluit de pan en stoof de uien zachtjes in ca. 25 minuten tot ze zacht zijn. Schep halverwege even om.
  3. Roer het blikje tomatensaus door het uimengsel, draai het vuur hoger en laat het mengsel ongeveer 5 minuten doorkoken tot de massa is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het pizzadeeg erover uit. Maak een rand door het deeg om te rollen. Verdeel het uimengsel erover en laat de rand vrij. Garneer met de ansjovisreepjes en olijven.
  5. Bak de pissaladière in ca. 15-20 minuten goudbruin.

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

(50 stemmen)
2.99 p. fles

3 Reviews

(44 stemmen)
9.89
Rapido Garganega 75CL