Skip to main content
Nu tijdelijk gratis verzending voor kaarthouders

Ultieme gehaktbal

Ultieme Gehaktbal
Ultieme Gehaktbal

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 50 minuten

Ingrediënten

  • 50 g bakboter
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 sneetjes oud witbrood (of paneermeel)
  • 4 el melk
  • 1 ei
  • snufje nootmuskaat
  • mespuntje cayennepeper
  • 2 el ketjap manis
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 2 el bloem

Bereiding

  1. Verhit een beetje boter in een koekenpan en fruit daarin de ui.
  2. Week het brood in de melk en doe het ei erbij. Voeg de ui, het broodmengsel, de nootmuskaat, de cayennepeper en de ketjap bij het gehakt en meng alles goed door elkaar. Draai acht gehaktballen van het gehaktmengsel. Rol ze door de bloem.
  3. Verhit de rest van de boter in de braadpan. Bak de gehaktballen op laag vuur aan alle kanten bruin. Voeg eventueel een kopje water toe en laat nog zo’n 30 minuten sudderen in de afgedekte pan. Direct serveren.

Lekker met een stamppotje van aardappel, appel en wortel.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.