Skip to main content

Ultieme gehaktbal

Ultieme Gehaktbal
Ultieme Gehaktbal

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 50 minuten

Ingrediënten

  • 50 g bakboter
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 sneetjes oud witbrood (of paneermeel)
  • 4 el melk
  • 1 ei
  • snufje nootmuskaat
  • mespuntje cayennepeper
  • 2 el ketjap manis
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 2 el bloem

Bereiding

  1. Verhit een beetje boter in een koekenpan en fruit daarin de ui.
  2. Week het brood in de melk en doe het ei erbij. Voeg de ui, het broodmengsel, de nootmuskaat, de cayennepeper en de ketjap bij het gehakt en meng alles goed door elkaar. Draai acht gehaktballen van het gehaktmengsel. Rol ze door de bloem.
  3. Verhit de rest van de boter in de braadpan. Bak de gehaktballen op laag vuur aan alle kanten bruin. Voeg eventueel een kopje water toe en laat nog zo’n 30 minuten sudderen in de afgedekte pan. Direct serveren.

Lekker met een stamppotje van aardappel, appel en wortel.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.