Skip to main content

Recept:


Kruidensalade met geitenkaas en bacon - Paasgerecht

kruidensalade op een bord
kruidensalade op een bord

Recept

kruidensalade op een bord en een glas rode wijn

Voorgerecht - 4 personen - 15 minuten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • 1 theelepel honing
  • zout, versgemalen peper
  • 25 g gemengde verse tuinkruiden*
  • 1 zakje jonge bladsla (75 g)
  • 4 verse geitenkaasjes met ontbijtspek (Bettine, AH)

Bereiding

  1. Klop in een kommetje een dressing van: olie, azijn, mosterd, honing, zout en peper.
  2. Knip boven een slakom de tuinkruiden in grove stukjes. Schep de bladsla door de tuinkruiden. Bak de geitenkaasjes in een droge koekenpan even om en om.
  3. Verdeel de sla over 4 borden en besprenkel met de dressing. Leg het gebakken geitenkaasje in het midden. Serveer met stokbrood.

* Maak zelf een combinatie van bieslook, platte peterselie en basilicum.

Tip: Maak er een complete maaltijd van door er beetgare sperziebonen en zelfgemaakte grote croutons aan toe te voegen.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.