Kruidensalade met geitenkaas en bacon

inspiration-image

Recept

Voorgerecht - 4 personen - 15 minuten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • 1 theelepel honing
  • zout, versgemalen peper
  • 25 g gemengde verse tuinkruiden*
  • 1 zakje jonge bladsla (75 g)
  • 4 verse geitenkaasjes met ontbijtspek (Bettine, AH)

 Bereiding

  1. Klop in een kommetje een dressing van: olie, azijn, mosterd, honing, zout en peper.
  2. Knip boven een slakom de tuinkruiden in grove stukjes. Schep de bladsla door de tuinkruiden. Bak de geitenkaasjes in een droge koekenpan even om en om.
  3. Verdeel de sla over 4 borden en besprenkel met de dressing. Leg het gebakken geitenkaasje in het midden. Serveer
  4. met stokbrood.

* Maak zelf een combinatie van bieslook, platte peterselie en basilicum.

Tip: Maak er een complete maaltijd van door er beetgare sperziebonen en zelfgemaakte grote croutons aan toe te voegen.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

(24 stemmen)
op=op
10.99
Fris wit
Fles Doos (6)

4 Reviews

(39 stemmen)
7.99
Fris wit
Fles Doos (6)

2 Reviews

(61 stemmen)
16.99
Fris wit
Fles Doos (6)

2 Reviews

(55 stemmen)
9.99
7.99
Mousserend
Fles Doos (6)

4 Reviews

(14 stemmen)
10.99
Fruitig wit
Fles Doos (6)

(41 stemmen)
15.49
Fris wit
Fles Doos (6)

2 Reviews

(29 stemmen)
7.99
Fris wit
Fles Doos (6)