Kruidensalade met geitenkaas en bacon - paasgerecht

inspiration-image

Recept

Voorgerecht - 4 personen - 15 minuten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • 1 theelepel honing
  • zout, versgemalen peper
  • 25 g gemengde verse tuinkruiden*
  • 1 zakje jonge bladsla (75 g)
  • 4 verse geitenkaasjes met ontbijtspek (Bettine, AH)

 Bereiding

  1. Klop in een kommetje een dressing van: olie, azijn, mosterd, honing, zout en peper.
  2. Knip boven een slakom de tuinkruiden in grove stukjes. Schep de bladsla door de tuinkruiden. Bak de geitenkaasjes in een droge koekenpan even om en om.
  3. Verdeel de sla over 4 borden en besprenkel met de dressing. Leg het gebakken geitenkaasje in het midden. Serveer
  4. met stokbrood.

* Maak zelf een combinatie van bieslook, platte peterselie en basilicum.

Tip: Maak er een complete maaltijd van door er beetgare sperziebonen en zelfgemaakte grote croutons aan toe te voegen.


Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

(30 stemmen)
op=op
Touraine Sauvignon Blanc Vieilles Vignes 75CL

5 Reviews

(70 stemmen)
8.99

2 Reviews

(72 stemmen)
17.59
Yealands Winemakers Reserve Sauvignon Blanc 75CL
Peter Yealands Reserve Sauvignon Blanc 75CL
(31 stemmen)
op=op
Domaine de Poix Touraine Sauvignon B. 2015 75CL
(2 stemmen)
La Palma Sauvignon Blanc 75CL

5 Reviews

(21 stemmen)
11.99
(63 stemmen)
15.99

4 Reviews

Sancerre Domaine Millet Sauv. Blanc 75CL

2 Reviews

(41 stemmen)
7.99
4.79
(17 stemmen)
3.39 p. fles