Skip to main content
Nu tijdelijk gratis verzending voor kaarthouders

Recept:


Kruidensalade met geitenkaas en bacon - Paasgerecht

kruidensalade op een bord
kruidensalade op een bord

Recept

Voorgerecht - 4 personen - 15 minuten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • 1 theelepel honing
  • zout, versgemalen peper
  • 25 g gemengde verse tuinkruiden*
  • 1 zakje jonge bladsla (75 g)
  • 4 verse geitenkaasjes met ontbijtspek (Bettine, AH)

Bereiding

  1. Klop in een kommetje een dressing van: olie, azijn, mosterd, honing, zout en peper.
  2. Knip boven een slakom de tuinkruiden in grove stukjes. Schep de bladsla door de tuinkruiden. Bak de geitenkaasjes in een droge koekenpan even om en om.
  3. Verdeel de sla over 4 borden en besprenkel met de dressing. Leg het gebakken geitenkaasje in het midden. Serveer met stokbrood.

* Maak zelf een combinatie van bieslook, platte peterselie en basilicum.

Tip: Maak er een complete maaltijd van door er beetgare sperziebonen en zelfgemaakte grote croutons aan toe te voegen.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.