Skip to main content
Nu tijdelijk gratis verzending voor kaarthouders

Recept:


Zelfgebakken patat met satéburger

Patat & Satéburger
Patat & Satéburger

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 50 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen (om te frituren)
  • frituurolie
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 1 el olie
  • zout, versgemalen peper
  • 4 tartaartjes
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el ketjap manis
  • 4 el pindakaas met stukjes noot
  • 40 g boter
  • 2 el gemalen kokos

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1 cm. Was ze in koud water en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olie in een frituurpan tot 140 °C. Bak de patat in kleine porties in 4 minuten gaar (niet bruin!). Laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
  2. Meng de uiringen met 1 el olie en zout. Rooster ze op middelhoog vuur in een koekenpan in ca. 15 minuten  licht krokant. Maak intussen 4) Hamburgers van: geprakte tartaar, sambal, ketjap, kokos en pindakaas. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de hamburgers in ca. 8 minuten goudbruin. Halverwege keren.
  3. Verhit de frituurolie tot 180 °C. Bak de patat in kleine porties in 2 minuten goudbruin en laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier. Bestrooi met zout. Leg de satéburgers op de borden, verdeel de uiringen erover en schep er wat patat naast.

Lekker met een tomatensalade met lente-ui.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.