Surinaamse kip-kerrie in pannenkoek

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 1 uur

Ingrediënten

  • kerriekip
  • 4 el olie
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 kippenbouillontablet, verkruimeld
  • 1 ½ el kerriepoeder (mild)
  • 400 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 g sperziebonen, schoongemaakt
  • ½ rode peper, fijngesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • zout
  • pannenkoek*
  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • boter om in te bakken

 Bereiding

  1. Verhit in een wok 2 el olie. Voeg er een kwart van de knoflook bij, de helft van de ui en van het bouillontablet en ½ el kerriepoeder. Roerbak het mengsel ca. 2 minuten. Schep de sperziebonen en aardappelen erdoor. Voeg 1 ½ dl water toe en kook alles in ca. 25 minuten gaar.
  2. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Roerbak daarin ca. 1 minuut de rest van de knoflook en ui, de rode peper, 1 el kerriepoeder, ½ bouillontablet en de tomatenpuree. Schep de kipblokjes erbij en bak ze ca. 2 minuten mee. Stoof het kipmengsel afgedekt in ca. 15 minuten gaar. Breng het op smaak met zout en schep het door het sperziebonenmengsel.
  3. Maak intussen het pannenkoekenbeslag en bak 4 pannenkoeken in een koekenpan. Leg ze op 4 borden. Schep het kipmengsel erop en klap ze dubbel.

* Sneller klaar? Koop kant-en-klare pannenkoeken naturel bij de supermarkt of de originele roti pannenkoeken bij de toko.

12 Reviews

(46 stemmen)
9.99
Fruitig rood
Fles Doos (6)