Surinaamse kip-kerrie in pannenkoek

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 1 uur

Ingrediënten

  • kerriekip
  • 4 el olie
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 kippenbouillontablet, verkruimeld
  • 1 ½ el kerriepoeder (mild)
  • 400 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 g sperziebonen, schoongemaakt
  • ½ rode peper, fijngesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • zout
  • pannenkoek*
  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • boter om in te bakken

 Bereiding

  1. Verhit in een wok 2 el olie. Voeg er een kwart van de knoflook bij, de helft van de ui en van het bouillontablet en ½ el kerriepoeder. Roerbak het mengsel ca. 2 minuten. Schep de sperziebonen en aardappelen erdoor. Voeg 1 ½ dl water toe en kook alles in ca. 25 minuten gaar.
  2. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Roerbak daarin ca. 1 minuut de rest van de knoflook en ui, de rode peper, 1 el kerriepoeder, ½ bouillontablet en de tomatenpuree. Schep de kipblokjes erbij en bak ze ca. 2 minuten mee. Stoof het kipmengsel afgedekt in ca. 15 minuten gaar. Breng het op smaak met zout en schep het door het sperziebonenmengsel.
  3. Maak intussen het pannenkoekenbeslag en bak 4 pannenkoeken in een koekenpan. Leg ze op 4 borden. Schep het kipmengsel erop en klap ze dubbel.

* Sneller klaar? Koop kant-en-klare pannenkoeken naturel bij de supermarkt of de originele roti pannenkoeken bij de toko.

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

12 Reviews

(49 stemmen)
9.99