Zalmspiesen met gember-hollandaisesaus

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten

    • 500 g zalmfilet
    • zout
    • ½ el gemalen African Original Pepermix
    • 50 ml olijfolie
    • 1 el citroensap

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

  • extra: 8 satéstokjes, in water geweekt

Ingrediënten Hollandaisesaus

  • 125 g roomboter
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 30 ml witte wijn
  • 30 ml witte wijnazijn
  • 2 eidooiers (XL)
  • 1 ½ el gembersiroop
  • zout, versgemalen peper

Bereiding

  1. Snijd de zalm in blokjes van 2x2 cm. Strooi er zout en pepermix over. Meng de olijfolie en citroensap en laat de zalm hierin ca. 10 minuten marineren. Rijg dan de blokjes aan de satéstokjes.
  2. Smelt de roomboter zachtjes in een steelpan. Verhit in een andere kleine pan sjalotjes in witte wijn en azijn en laat het mengsel inkoken tot de helft. Zeef het vocht boven een hoge kom. Voeg de eidooiers toe en meng met de staafmixer. Voeg al mixend langzaam de gesmolten boter toe tot een dikke, lobbige saus ontstaat. Roer de gembersiroop erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Grill intussen de zalmspiesen op de braai (barbecue) of in de grillpan in ca. 2-4 minuten rosé. Serveer met de hollandaisesaus, stokbrood en groene salade met sinaasappel.

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

(74 stemmen)
op=op
9.39

KAART HOUDERS


8.45

1 Review

(10 stemmen)
De Loach Chardonnay 75CL