Skip to main content

Recept


Tomatensoep met pistou

tomatensoep met pistou
tomatensoep met pistou

Recept

Maaltijdsoep - 4 personen* - 55 minuten

Ingrediënten pistou

  • 4 teentjes knoflook
  • 60 g basilicum
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 ml olijfolie
  • zout, versgemalen peper

Ingrediënten tomatensoep

  • 500 g Roma-tomaten, ontveld
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 runderbouillonblokjes
  • 1 kleine courgette, in stukjes
  • 1 kleine prei, in ringen
  • 150 g winterwortel, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes

Bereiding

  1. Maak eerst de pistou. Doe 4 teentjes knoflook, basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas in een keukenmachine. Hak het mengsel fijn. Voeg langzaam de olijfolie toe, terwijl de machine draait. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote soeppan. Bak de ui en 1 fijngesneden teentje knoflook ca. 3 minuten. Voeg de tomaatstukjes, 1 1/2 liter water, bouillontabletten, zout en peper toe. Laat ca. 25 minuten zachtjes koken.
  3. Roer courgette, prei, wortel en bleekselderij erdoor. Laat in ca. 15 à 20 minuten gaarkoken. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de pistou en ciabatta.

* Wil je de soep voor acht personen maken, verdubbel dan de ingrediënten. De hoeveelheid pistou is ruim voldoende voor meerdere personen.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.