Rosbief met pompoen-kruidenpuree

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen* - 40 minuten

Ingrediënten

  • 500 g pompoenvlees, in blokjes
  • 500 g knolselderij, in blokjes
  • 2 aardappelen, geschild
  • 500 ml groentebouillon, van blokje
  • 125 ml crème fraîche
  • zout, versgemalen peper
  • 1 el verse munt, fijngesneden
  • 1 el peterselie, fijngesneden
  • 600 g rosbief
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst

 Bereiding

Laat de rosbief in ca. 30 minuten op kamertemperatuur komen. Verwarm de heteluchtoven voor tot 240 °C.

Kook intussen de pompoen, de knolselderij en de aardappel in de bouillon in ca. 20 minuten gaar. Laat uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en stamp de groenten fijn. Voeg de crème fraîche toe en roer tot een gladde puree ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Roer de munt en peterselie erdoor.

Dep het vlees droog met keukenpapier. Meng de olijfolie met de knoflook. Bestrijk het vlees met het mengsel en strooi er zout en peper over. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Bak in de hete pan het vlees rondom bruin. Leg het in een braadslede en bak het vlees in de oven in ca. 18 minuten rosé. Haal het uit de oven en leg het op een snijplank. Bedek met aluminiumfolie en laat het vlees ca. 5 minuten rusten.

Snijd het vlees (dwars op de draad) in mooie plakken. Schep wat puree op de borden en leg het vlees er half op. Serveer met eigen jus en sperziebonen met uitgebakken spekjes.

* Met meer personen? Reken voor elke 500 gram vlees meer, 10 minuten extra oventijd.

4 Reviews

(44 stemmen)
op=op
14.99
Fruitig wit
Fles Doos (6)

10 Reviews

(58 stemmen)
6.59
Soepel rood
Fles Doos (6)

49.00
Fruitig rood
tijdelijk uitverkocht

22.99
Fruitig rood
tijdelijk uitverkocht

9 Reviews

(14 stemmen)
14.99
Soepel rood
Fles Doos (6)