Skip to main content
Je bent hier:

Crispy Caesar Salade

Heerlijk, een maaltijdsalade met knapperige croutons. De klassieke combinatie van ansjovis, frisse sla en een vers eitje is het geheim van dit recept

Crispy Caesar Salade op een bord met een vork ernaast

Maaltijdsalade - 4 personen - 15 minuten

 Ingrediënten

2 sneetjes oud witbrood, zonder korst

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • zout, versgemalen peper
  • 4 eieren
  • 1 blikje ansjovisfilet, uitgelekt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 2 kropjes little gem (sla, AH)
  • 100 g parmezaanse kaas, geschaafd
  • keukenpapier

Bereiding

  1. Scheur het brood in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het brood met de helft van de knoflook op laag vuur al omscheppend lichtbruin. Bestrooi de croutons met zout, schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard, spoel ze onder koud water af, pel en halveer ze.
  3. Snijd de helft van de ansjovis fijn. Roer deze ansjovis, het citroensap, de resterende knoflook en mayonaise door elkaar.
  4. Bestrooi met peper. Scheur de blaadjes little gem in kleine stukken. Schep de sla om met de dressing, de eieren en de helft van de kaas. Strooi de overige kaas en de croutons over de salade en leg de hele ansjovissen erop.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.