Buideltjes met vis en appel-kerriemayonaise

inspiration-image

Recept

Borrelhapje - 10 stuks - 40 min

Ingrediënten

  • 5 vellen filodeeg (diepvries)
  • olie om in te vetten
  • 150 g kabeljauwfilet, gepureerd
  • 1 bosuitje, fijngesneden
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el koriander, fijngehakt
  • 1 eidooier
  • rasp van een 1/2 limoen
  • zout, versgemalen peper
  • 10 sprieten bieslook

Ingrediënten appel-kerriemayonaise

  • 2 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 el appelsap
  • zout, versgemalen peper

Extra: muffinvorm met 12 bakjes

Bereiding

  1. Ontdooi het filodeeg in de plastic verpakking in ongeveer 2 uur.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de bakjes van de muffinvorm in met olie.
  3. Meng in een kom: de visfilet, bosui, peterselie, koriander, eidooier, limoenrasp, zout en peper. Vouw het filodeeg voorzichtig uit en halveer de vellen. Leg in elke muffinholte een stuk filodeeg met rondom veel overhangend deeg. Schep het vismengsel erin. Pak het overhangende deeg voorzichtig bij elkaar, knijp het goed samen zodat een buideltje ontstaat. Bind de bieslook losjes om de bovenkant van elk buideltje. Zet de muffinvorm in de oven en bak de buideltjes in 10 tot 12 minuten goudbruin en knapperig. Haal ze uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen.
  4. Maak intussen de appelkerriemayonaise. Meng de mayonaise, crème fraîche, kerriepoeder en het appelsap. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en peper.

5 Reviews

(33 stemmen)
10.59
Vol wit
Fles Doos (6)