Goulashsoep met deegdeksel

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 50 min + 1,5 u sudderen

Ingrediënten

  • 500 g magere runderlappen, in blokjes
  • 2 el paprikapoeder, mild
  • 1 tl karwijzaad (kruiden) zout & versgemalen peper
  • 3 el olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1/2 rode peper, zonder zaad en fijngehakt
  • 1 1/2 el bloem
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 1/2 l runderbouillon (tablet)
  • 500 g nieuwe aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 dl kookroom
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 1 eidooier
  • extra: 4 ovenbestendige soepkommen 

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met paprikapoeder, karwijzaad, zout en peper en schep het geheel door elkaar. Verhit de olie in een soeppan en bak het vlees rondom goudbruin. Schep het vlees uit pan. Bak in hetzelfde bakvet 3 minuten de ui, de knoflook en de rode peper. Schep het vlees terug in de pan en bestrooi het met de bloem. Voeg toe: de paprika, tomatenpuree, tomatenblokjes met sap, laurierblaadjes en de bouillon. Laat de soep ongeveer 1,5 uur zachtjes koken.
  2. Verwarm de oven voor op 225 °C. Voeg de aardappelblokjes toe aan de soep en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken tot de aardappelblokjes gaar zijn. Roer de kookroom erdoor.
  3. Schep de soep in 4 ovenbestendige kommen. Dek iedere kom af met een plakje bladerdeeg en druk het deeg aan de rand goed vast. Bestrijk het bladerdeeg met de eidooier. Zet de soepkommen in de oven en bak de deegdeksels in 15 à 20 minuten gaar en goudbruin. 

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

13 Reviews

(50 stemmen)
13.49