Skip to main content
Je bent hier:

Recept


Runderpie met zoete aardappel

Runderpie
Runderpie

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 70 min + 1,5 u sudderen

Ingrediënten

  • 1 kg sukadelapjes, in stukjes
  • zout & peper
  • 5 el olie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl komijn (djinten, kruiden)
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 1/2 dl runderbouillon (tablet)
  • 1/2 dl rode port
  • 50 g rozijnen
  • 1 gedroogde chilipeper, verkruimeld
  • 4 laurierblaadjes
  • 300 g zoete aardappel, blokjes
  • 50 g amandelen, in stukjes
  • extra: ovenschaal (inh. 2 l)
  • 250 g bloem
  • snufje zout
  • 125 g koude boter
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 el ijskoud water

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 3 el olie in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin, voeg tussendoor nog tweemaal 1 el olie toe. Schep het vlees uit de pan. Bak in het bakvet 2 minuten de ui, de knoflook en komijnpoeder. Schep het vlees weer in de pan en voeg toe: tomatenblokjes met sap, runderbouillon, port, rozijnen, chilipeper en laurier. Laat het in ca. 1 1/2 uur gaar sudderen.
  2. Roer de zoete aardappel erdoor en breng het stoofpotje opnieuw aan de kook. Laat de aardappelblokjes in 20 minuten gaarstoven. Schep het vleesmengsel (zonder vocht) in een ovenschaal. Strooi er het amandel over.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C en maak het korstdeeg. Kneed de bloem, zout, boter, de helft van het losgeklopte ei en het water tot een soepel deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten in huishoudfolie. Rol het deeg uit en dek hiermee het vleesmengsel af. Bestrijk de deegdeksel met de rest van het ei. Maak in het midden een gaatje voor de stoom. Bak de pastei in ong. 40 minuten goudbruin.

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.