Lasagne met paddenstoelen, salie en krokante kalkoen

inspiration-image

Recept

Tussengerecht* - 4 personen - 25 minuten

Ingredienten

  • ½ bouillonblokje
  • bospaddenstoelen
  • 1 bekertje slagroom (250 ml)
  • 7 blaadjes verse salie (of 2 tl gedroogde salie)
  • 4 verse lasagnevellen
  • 2 el bloem
  • zout, peper
  • 2 kalkoenschnitzels (ca. 250 g), in repen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el knoflook-peper in wokolie (verse kruiden in koelvak)
  • 2 bakjes paddenstoelenmix à 200 g, in stukken

Bereiding

  1. Los ½ bouillonblokje op in 1 dl kokend water. Verwarm deze bouillon, met de slagroom en 3 blaadjes salie in een brede pan. Halveer de lasagnevellen en leg ze in het slagroommengsel. Verwarm ca. 5 minuten mee. Schep met een schuimspaan de lasagnevellen eruit. Dek ze  af met aluminiumfolie. Laat het slagroommengsel tot de helft inkoken.
  2. Snijd 4 salieblaadjes fijn. Meng de bloem met salie, zout en peper door elkaar. Rol de kalkoenrepen erdoor. Wrijf een grillpan in met 1½ el olie. Bak hierin in ca. 6 minuten de kalkoenrepen goudbruin.
  3. Verhit in een wok de rest van de olie met de knoflook- peper in wokolie. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak ca. 5 minuten.
  4. Leg op elk bord een stuk lasagnevel. Verdeel de helft van de paddenstoelen en de kalkoen erover. Schenk de helft van de roomsaus erover. Dek af met een stuk lasagnevel. Maak nog een laag met paddenstoelen en kalkoen en dek ook deze af met lasagne. Verdeel de rest van de roomsaus erover.

* De lasagne liever als hoofdgerecht? Geef er dan een salade van veldsla, waterkers, reepjes peer, uitgebakken spekjes en stukjes gorgonzola bij.

7 Reviews

(135 stemmen)
op=op
9.99
Soepel rood
Fles Doos (6)

3 Reviews

(26 stemmen)
op=op
8.99

KAART HOUDERS


4.99
Fruitig rood
Fles Doos (6)

5 Reviews

(11 stemmen)
12.49
Stevig rood
Fles Doos (6)

2 Reviews

(32 stemmen)
12.99
Fruitig rood
Fles