Entrecôte met rodewijnjus

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten

Ingredienten

  • 3 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 dl rode wijn (Carmenère)
  • ½ dl rode port
  • ½ pot vleesfond (380 ml)
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • ½ el cranberries & blauwe bessenconfiture (Chantaine)
  • zout en peper
  • 75 g ijskoude roomboter, in kleine klontjes
  • 4 entrecôtes (dikte 2 cm)*
  • 75 g margarine

Bereiding

  1. Bak in een ruime steelpan de sjalotjes ca. 10 minuten in 1 klontje boter. Voeg toe: de knoflook, wijn, port, vleesfond, kruidnagel, laurierblad en tijm. Laat in ca. 15 minuten inkoken tot 1 dl. Zeef boven een andere pan. Roer de confiture erdoor.
  2. Verhit in een koekenpan de margarine. Bestrooi de entrecôtes met zout en peper. Bak het vlees op hoog vuur snel om en om zodat het vlees dichtschroeit. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het vlees op bapkpapier op een bakplaat. Zet de entrecôtes ca. 12 minuten in de oven. Verwarm intussen de saus opnieuw. Klop de rest van de boterklontjes door de saus, zodat hij licht bindt. Leg de entrecôtes op 4 voorverwarmde borden. Schenk een beetje van de rodewijnjus erover. Garneer met de sjalotjes.

* Haal het vlees 30 min. vooraf uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

51.99
Rode wijn
tijdelijk uitverkocht

39.99
Stevig rood
Fles Doos (6)

13 Reviews

(86 stemmen)
14.59
Soepel rood
Fles Doos (6)

17 Reviews

(143 stemmen)
14.49
Soepel rood
Fles Doos (6)

129.00
Fruitig rood
tijdelijk uitverkocht

(29 stemmen)
39.99
Stevig rood
Fles Doos (6)

(23 stemmen)
34.99
Fruitig rood
Fles Doos (6)