Spaanse stoofschotel met chorizo en sherry

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten + 1,5 uur stoven

Ingredienten

  • 600 g sukadelappen, in stukken
  • zout, peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 100 g winterwortel, in stukjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 100 g chorizo, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 el bloem
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 runderbouillontablet
  • 1 dl medium sherry
  • 2 kruidnagels
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 el peterselie, fijngeknipt

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 2 eetlepels  olie in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. 
  2. Schep het vlees uit de pan. Voeg 1 eetlepel olie toe aan  het achtergebleven bakvet. Bak de ui, wortel en paprika ca.  3 minuten. Voeg chorizo en knoflook toe aan de groenten  en bak even mee. Strooi de bloem erover en schep het  groente-chorizomengsel even om. 
  3. Roer dan het vlees, de tomatenblokjes, het verkruimelde  bouillontablet, 2 dl water, de sherry, kruidnagels en  laurierblaadjes erdoor. Breng het mengsel aan de kook en  laat het in ca. 1,5 uur zachtjes gaar sudderen. Bestrooi met  peterselie. Lekker met aardappelpuree en spruitjes.

2 Reviews

(61 stemmen)
op=op
11.49
Soepel rood
Fles Doos (6)

7 Reviews

(32 stemmen)
9.49
Stevig rood
Fles Doos (6)

4 Reviews

(11 stemmen)
14.49
Stevig rood
Fles Doos (6)

(64 stemmen)
19.99
Stevig rood
Fles Doos (6)