Spaanse stoofschotel met chorizo en sherry

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten + 1,5 uur stoven

Ingredienten

  • 600 g sukadelappen, in stukken
  • zout, peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 100 g winterwortel, in stukjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 100 g chorizo, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 el bloem
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 runderbouillontablet
  • 1 dl medium sherry
  • 2 kruidnagels
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 el peterselie, fijngeknipt

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 2 eetlepels  olie in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. 
  2. Schep het vlees uit de pan. Voeg 1 eetlepel olie toe aan  het achtergebleven bakvet. Bak de ui, wortel en paprika ca.  3 minuten. Voeg chorizo en knoflook toe aan de groenten  en bak even mee. Strooi de bloem erover en schep het  groente-chorizomengsel even om. 
  3. Roer dan het vlees, de tomatenblokjes, het verkruimelde  bouillontablet, 2 dl water, de sherry, kruidnagels en  laurierblaadjes erdoor. Breng het mengsel aan de kook en  laat het in ca. 1,5 uur zachtjes gaar sudderen. Bestrooi met  peterselie. Lekker met aardappelpuree en spruitjes.

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

7 Reviews

(317 stemmen)
op=op
Ondarre Rioja Reserva 75CL

2 Reviews

(68 stemmen)
op=op
11.49

7 Reviews

(34 stemmen)
9.89

4 Reviews

(13 stemmen)
14.49

Kaarthouders


13.04

1 Review

(72 stemmen)
19.99