Skip to main content

Recept:


Gepaneerde gamba's

Gepaneerde Gamba's
Gepaneerde Gamba's

Recept

Met een heerlijke whisky-cocktailsaus.

Amuse of voorgerecht - 4 personen - 15 minuten

Ingrediënten

  • 50 cl slagroom
  • 6 el mayonaise
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 el whisky
  • versgemalen peper
  • worcestersaus
  • 150 g diepvries garnalen, ontdooid
  • 3 sneden witbrood, zonder korst
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 dl olie
  • extra12 houten satéstokjes, in water geweekt

Bereiding

  1. Klop de slagroom stijf met een mixer. Roer erdoor: de  mayonaise, de tomatenketchup en de whisky. Breng deze  whisky-cocktailsaus op smaak met peper en enkele druppels  worcestersaus. 
  2. Dep de ontdooide garnalen goed droog met keukenpapier.  Verdeel de garnalen over de satéstokjes. Maal het brood fijn  in een keukenmachine en spreid de broodkruimels uit op een  plat bord. Schenk het losgeklopte ei op een ander plat bord.  Paneer de garnalenspiesjes: haal ze eerst door het ei en druk  ze daarna in de broodkruimels. 
  3. Verhit de olie in een koekenpan. Frituur de garnalenspiesjes  in ca. 1 minuut krokant en lichtbruin. Serveer met de whiskycocktailsaus. 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.