Gepaneerde gamba's

inspiration-image

Recept

Met een heerlijke whisky-cocktailsaus.

Amuse of voorgerecht - 4 personen - 15 minuten

Ingrediënten

  • 50 cl slagroom
  • 6 el mayonaise
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 el whisky
  • versgemalen peper
  • worcestersaus
  • 150 g diepvries garnalen, ontdooid
  • 3 sneden witbrood, zonder korst
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 dl olie
  • extra: 12 houten satéstokjes, in water geweekt

 Bereiding

  1. Klop de slagroom stijf met een mixer. Roer erdoor: de  mayonaise, de tomatenketchup en de whisky. Breng deze  whisky-cocktailsaus op smaak met peper en enkele druppels  worcestersaus. 
  2. Dep de ontdooide garnalen goed droog met keukenpapier.  Verdeel de garnalen over de satéstokjes. Maal het brood fijn  in een keukenmachine en spreid de broodkruimels uit op een  plat bord. Schenk het losgeklopte ei op een ander plat bord.  Paneer de garnalenspiesjes: haal ze eerst door het ei en druk  ze daarna in de broodkruimels. 
  3. Verhit de olie in een koekenpan. Frituur de garnalenspiesjes  in ca. 1 minuut krokant en lichtbruin. Serveer met de whiskycocktailsaus. 

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

2 Reviews

(62 stemmen)
4.99
Vol wit
Fles Doos (6)

1 Review

(16 stemmen)
7.99
Fruitig wit
Fles Doos (6)

5 Reviews

(55 stemmen)
8.99
Vol wit
Fles Doos (6)

4 Reviews

(11 stemmen)
4.99
Vol wit
Fles Doos (6)

12 Reviews

(23 stemmen)
8.49
Vol wit
Fles Doos (6)