Skip to main content

Recept


Boerenkool stamppot met een moderne twist

Boerenkoolstamppot
Boerenkoolstamppot

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten

Ingrediënten

  • 1,2 kg aardappelen, geschild
  • 500 g gesneden boerenkool
  • 250 g brie
  • 200 g rauwe ham
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 2 tl pesto
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 150 cl melk
  • 25 g boter
  • 1 el azijn
  • zout en versgemalen peper 

Bereiden

  1. Doe de aardappelen in een grote pan met water en een beetje zout. Leg de boerenkool op de aardappelen en breng alles aan de kook. Draai de hittebron wat lager en kook de aardappelen en boerenkool met de deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar.  
  2. Snijd ondertussen de brie en de rauwe ham in reepjes. Voeg hieraan de pijnboompitten, de pesto, de knoflook en de bosuitjes toe en meng dit goed. Verwarm de melk.  
  3. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze door elkaar. Roer de warme melk, de boter en de azijn door de stamppot en schep het brie-ham mengsel erdoorheen. Verwarm alles nog even op een lage stand totdat de brie gaat smelten. Breng op smaak met peper en zout.  

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.