Boerenkool stamppot met een moderne twist

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten

Ingrediënten

  • 1,2 kg aardappelen, geschild
  • 500 g gesneden boerenkool
  • 250 g brie
  • 200 g rauwe ham
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 2 tl pesto
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 150 cl melk
  • 25 g boter
  • 1 el azijn
  • zout en versgemalen peper  

Bereiden

  1. Doe de aardappelen in een grote pan met water en een beetje zout. Leg de boerenkool op de aardappelen en breng alles aan de kook. Draai de hittebron wat lager en kook de aardappelen en boerenkool met de deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar.  
  2. Snijd ondertussen de brie en de rauwe ham in reepjes. Voeg hieraan de pijnboompitten, de pesto, de knoflook en de bosuitjes toe en meng dit goed. Verwarm de melk.  
  3. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze door elkaar. Roer de warme melk, de boter en de azijn door de stamppot en schep het brie-ham mengsel erdoorheen. Verwarm alles nog even op een lage stand totdat de brie gaat smelten. Breng op smaak met peper en zout.  

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

2 Reviews

(19 stemmen)
op=op
Vina la Rosa Y Cabernet Sauvignon Merlot 75CL
(18 stemmen)
op=op
Arrogant Frog Cabernet Sauvignon Syrah 75CL

3 Reviews

(91 stemmen)
op=op
9.99

8 Reviews

(121 stemmen)
7.79

3 Reviews

(16 stemmen)
Palacio Pimentel Rueda Verdejo 75CL

3 Reviews

(25 stemmen)
5.49
4.29

1 Review

(73 stemmen)
8.99

1 Review

(11 stemmen)
5.49

1 Review

(16 stemmen)
4.99
2.50

KAART HOUDERS


2.49