Ei 'en cocotte' met gerookte zalm

inspiration-image

Recept

Ontbijt- of brunchgerecht - 4 personen - ca. 30 minuten

Ingrediënten

  • 100 g gerookte zalm, fijngesneden
  • 4 el bieslook, fijngeknipt
  • 4 eieren (XL)
  • zout, versgemalen peper
  • 8 el milde  roeryoghurt
  • 2 sneetjes brood
  • extra: 4 hittebestendige schaaltjes en een braadslede 

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schep 15 g zalm en ½ el bieslook in elk schaaltje. Schep er 2 el yoghurt op en strijk dit voorzichtig glad. Breek boven elk bakje een ei (hele dooier). Bestrooi met zout en peper.  
  3. Zet de bakjes in een braadslede, giet er kokend water bij, zodat de schaaltjes tot de helft onder water staan.
  4. Voor een zachte dooier bak je de eieren ca. 15 minuten gaar in de oven. (Harde dooier ca. 18 minuten).
  5. Rooster twee sneetjes brood en snijd deze in dunne repen. Wikkel om deze broodsoldaatjes reepjes gerookte zalm.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.