Skip to main content
0
€ 0.00
Winkelmand Bekijk / wijzig inhoud
Korting
Statiegeld
Transactiekosten
Verzendkosten -
Totaal Producten (0) € 0.00

Vandaag besteld, morgen in huis.
Onze winkels zijn open!

Recept:


Kippenbouillon met asperges

Kippenbouillon met asperges
Kippenbouillon met asperges

Recept

Voor- of brunchgerecht - 4 personen - ca. 30 minuten

Ingrediënten  

  • 4 witte asperges
  • 1 liter kippenbouillon (van tabletten)
  • 4 groene asperges
  • 2 el olie
  • 2 lente-uitjes, in reepjes
  • 1 el verse dragon, fijngehakt 

Bereiding

  1. Schil de witte asperges en verwijder de houtachtige  onderkantjes. Doe de schillen bij de bouillon en laat  10 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon. 
  2. Verwijder de harde onderkantjes van de groene  asperges. Snijd witte en groene asperges in stukken van 5 cm, snijd deze stukken in dunne reepjes. Verhit  de olie en bak de asperges op hoog vuur ca. 3 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de lente-uitjes toe. 
  3. Verdeel de asperges over 4 borden en schep de hete bouillon erover. Garneer met de dragon.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekkere wijn bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.