Kippenbouillon met asperges

inspiration-image

Recept

Voor- of brunchgerecht - 4 personen - ca. 30 minuten

Ingrediënten  

  • 4 witte asperges
  • 1 liter kippenbouillon (van tabletten)
  • 4 groene asperges
  • 2 el olie
  • 2 lente-uitjes, in reepjes
  • 1 el verse dragon, fijngehakt  

Bereiding

  1. Schil de witte asperges en verwijder de houtachtige  onderkantjes. Doe de schillen bij de bouillon en laat  10 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon. 
  2. Verwijder de harde onderkantjes van de groene  asperges. Snijd witte en groene asperges in stukken van 5 cm, snijd deze stukken in dunne reepjes. Verhit  de olie en bak de asperges op hoog vuur ca. 3 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de lente-uitjes toe. 
  3. Verdeel de asperges over 4 borden en schep de hete bouillon erover. Garneer met de dragon.

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

3 Reviews

(12 stemmen)
9.49

5 Reviews

(53 stemmen)
12.39

Kaarthouders


11.15