Pasta met gamba's en groene asperges

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 3 à 4 personen - 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 16 gamba’s met stukje staart (= 175 g), gepeld en rauw
  • 225 g groene asperges, in stukjes van 4 cm
  • 1 grote teen knoflook, fijn geperst
  • 1 limoen
  • zout, versgemalen peper
  • 1 bakje verse pasta Tagliolini bicolore (AH)
  • 150 g haricots verts, afgehaald
  • 100 g mascarpone
  • 50 ml witte wijn (Matahiwi Chardonnay)
  • 2 el bieslook, fijn geknipt

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig hoog vuur. Bak de spekblokjes 2 minuten. Voeg toe: gamba’s,  asperges en knoflook en bak 3 minuten mee. Rasp intussen  de schil van een ½ limoen. Breng het gambamengsel  op smaak met zout en peper. 
  2. Breng intussen ruim water met zout aan de kook. Kook de pasta met de haricots verts in 4 minuten gaar. Giet af, maar houd een paar eetlepels pastawater achter.
  3. Roer de mascarpone, de witte wijn, geraspte limoenschil en pastawater door het pasta-haricotsmengsel. Verdeel de pasta  over de voorverwarmde pastaborden. Schep het gambamengsel  erop. Garneer met de bieslook. Serveer met een  groene salade.

6 Reviews

(13 stemmen)
11.49
Vol wit
Fles Doos (6)