Pasta met gamba's en groene asperges

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 3 à 4 personen - 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 16 gamba’s met stukje staart (= 175 g), gepeld en rauw
  • 225 g groene asperges, in stukjes van 4 cm
  • 1 grote teen knoflook, fijn geperst
  • 1 limoen
  • zout, versgemalen peper
  • 1 bakje verse pasta Tagliolini bicolore (AH)
  • 150 g haricots verts, afgehaald
  • 100 g mascarpone
  • 50 ml witte wijn (Matahiwi Chardonnay)
  • 2 el bieslook, fijn geknipt

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig hoog vuur. Bak de spekblokjes 2 minuten. Voeg toe: gamba’s,  asperges en knoflook en bak 3 minuten mee. Rasp intussen  de schil van een ½ limoen. Breng het gambamengsel  op smaak met zout en peper. 
  2. Breng intussen ruim water met zout aan de kook. Kook de pasta met de haricots verts in 4 minuten gaar. Giet af, maar houd een paar eetlepels pastawater achter.
  3. Roer de mascarpone, de witte wijn, geraspte limoenschil en pastawater door het pasta-haricotsmengsel. Verdeel de pasta  over de voorverwarmde pastaborden. Schep het gambamengsel  erop. Garneer met de bieslook. Serveer met een  groene salade.

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

6 Reviews

(17 stemmen)
11.49