Krokant taartje van paddenstoelen gevuld met pompoencrème

inspiration-image

Recept

Vegetarisch tussengerecht - 4 personen - 50 minuten

 Ingrediënten

  • 4 plakjes kant-en-klaar hartig taartdeeg
  • 4 kleine hoge ovenschaaltjes (8 cm)
  • 100 g pompoen (geschild en in grove stukken gesneden)
  • 50 ml melk
  • 20 g boter
  • 25 g parmezaanse kaas
  • 400 g paddenstoelenmelange (houd de paddenstoelen heel)
  • 1 teen knoflook (uitgeperst)
  • 8 takjes bieslook

 Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de plakjes taartdeeg en vet de ovenschaaltjes in met boter. Bekleed de ovenschaaltjes elk met een plakje hartig taartdeeg. Druk het deeg goed aan, zet in de oven en bak krokant in 25 minuten.
  2. Zet een pan water op het vuur en kook in de tussentijd de pompoen in 10 minuten gaar.
  3. Giet af en doe in een keukenmachine. Voeg hier de melk, boter en parmezaanse kaas bij en mix het geheel tot een zachte crème. Doe over in een pan met deksel en houd warm.
  4. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak hierin de paddenstoelenmelange met de knoflook en peper en zout in 10 minuten, tot al het vocht is verdampt, mooi bruin. Knip de takjes bieslook fijn en roer door het paddenstoelenmengsel.
  5. Haal de krokante taartbakjes uit de oven en haal ze uit het schaaltje. Vul 1/3 van elk taartbakje met de pompoencrème en verdeel er het paddenstoelenmengsel over. 

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

1 Review

(44 stemmen)
7.49
Goedgevonden Cinsault Merlot 37,5CL

5 Reviews

(24 stemmen)
10.99

6 Reviews

(64 stemmen)
10.59
AA Badenhorst Red Blend 2014 75CL
(6 stemmen)
Penfolds Bin 23 Pinot Noir 2011 75CL