Chocolademousse met notenlikeur

inspiration-image

Recept

Dessert- 4 personen - ca. 20 minuten + 3 uur opstijven

Ingrediënten

  • 150 g pure chocolade (min. 70% cacao)
  • 50 ml Pisa notenlikeur
  • 5 eieren, gesplitst
  • 175 ml slagroom, geklopt
  • cacao en poedersuiker
  • ongezouten pistachenootjes, gepeld

Bereiden

  1. Breek de chocolade in stukjes en smelt ‘au bain marie’ in een vuurvaste kom boven een pan zacht kokend water.
  2. Haal de pan van het vuur en laat kort afkoelen. Klop het eigeel door de gesmolten chocolade. Schenk daarna de likeur erdoor.
  3. Roer de geklopte slagroom door het mengsel. Klop de eiwitten los en roer dit er in twee delen doorheen.
  4. Zet het mengsel drie uur in de koelkast tot het stevig is.
  5. Strooi wat cacao en poedersuiker over vier dessertborden. Schep met twee warme lepels drie ‘quenelles’ (langwerpige bolletjes) chocolademousse op de borden. Garneer met wat pistachenootjes.

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

7 Reviews

(54 stemmen)
9.99

Kaarthouders


8.99

1 Review

(54 stemmen)
Gall & Gall Sinaasappellikeur 70CL
Pisa Liqueur 70CL