Aspergesalade met rauwe zalm en kwarteleitjes

inspiration-image

Recept

Lunchgerecht - 4 personen - 20 minuten

Ingrediënten

  • 250 g verse (rauwe) zalmfilet
  • 750 g witte asperges, geschild
  • zout
  • 12 kwarteleitjes
  • 1 zakje biologische veldslamelange met rucola à 100 g
  • 2 el platte peterselie, grof gehakt
  • 2 el bieslook, grof gehakt
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • versgemalen peper
  • ½ bakje tuinkers

Bereiden

  1. Snijd de zalm in reepjes. Breng de asperges aan de kook in koud water met wat zout. Kook ze beetgaar in ca. 7 minuten. Spoel ze af onder koud water. Dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in stukken van ca. 4 cm. Kook ondertussen de kwarteleitjes in 4 à 5 minuten. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eitjes en halveer ze in de lengte.
  2. Meng de sla met de peterselie en de bieslook. Klop een dressing van de olie, azijn, mosterd, zout en peper. Schep de dressing door de sla en schep die in 4 diepe borden. Verdeel de zalm, asperges en kwarteleitjes erover. Garneer met de tuinkers.

Tip: Eet je geen rauwe vis, pocheer de zalm dan 10 minuten in water net van de kook.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.