Paella Marinara

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 1 uur

 Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • 4 el olijfolie
  • 1 zak diepgevroren gemengde zeevruchten à 500 g, ontdooid
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 grote groene paprika, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl garam masala (verkrijgbaar bij de toko)
  • 300 g risottorijst
  • 150 g doperwten, vers of diepvries
  • 2 potten visfond
  • 1 dl witte wijn
  • 1 bakje platte peterselie à 15 g, fijngehakt
  • 8 diepgevroren gamba’s, ontdooid
  • 1 citroen, in partjes
  • extra: paella- of hapjespan (die ook in de oven kan)

Bereiden

  1. Ontvel de tomaten, halveer ze overdwars en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit 2 el olijfolie in de paella- of hapjespan. Roerbak de zeevruchten ca. 3 minuten op hoog vuur. Schep ze uit de pan en zet ze apart. Verhit de rest van de olie. Bak de ui, paprika en knoflook zachtjes ca. 5 minuten. Roer af en toe door. Voeg de garam masala toe en bak die ca. 1 minuut mee. Roer de rijst erdoor en bak die even mee tot de korrels glanzend en doorschijnend zijn. Voeg toe: tomaat, doperwten, visfond, witte wijn en peterselie. Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten sudderen. Schep de zeevruchten erdoor. Leg de gamba’s erop. Zet de pan in de oven en bak in ca. 10 minuten de rijst gaar tot het meeste vocht verdampt is.
  3. Dek de paella af met een theedoek en laat hem nog ca. 5 minuten staan, zodat de rijstkorrels van elkaar loskomen. Serveer met partjes citroen.

3 Reviews

(41 stemmen)
6.49
3.25 p. fles
Rosé wijn
Doos (6)

(77 stemmen)
14.99
Fruitig wit
Fles Doos (6)