Skip to main content

Vega: Italiaanse salade met tomaat en brood

Italiaanse salade
Italiaanse salade

Recept

Heerlijk frisse salade met een echte Italiaanse bite.

Bijgerecht - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten

  • 5 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 1 el kappertjes
  • zout, versgemalen peper
  • 5 trostomaten, in vieren
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 2 stengels bleekselderij, in reepjes
  • 1 kleine rode ui, in ringetjes
  • 10 zwarte olijven, zonder pit
  • 6 ansjovisfilets, uitgelekt
  • 15 g basilicum, grof gehakt
  • ½ baguette of ciabatta

Bereiding

  1. Meng voor de dressing de olijfolie, de azijn, de knoflook en de kappertjes. Breng op smaak met zout en peper. Schep de tomaat, paprika, bleekselderij en ui erdoor. Verdeel de olijven, de ansjovisfilets en de basilicum over de salade.
  2. Leg het brood op de BBQ (of onder de grill). Rooster het brood krokant en bruin. Snijd het in grove stukken en schep die door de salade.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.