Italiaanse salade met tomaat en brood

inspiration-image

Recept

Heerlijk frisse salade met een echte Italiaanse bite.

Bijgerecht - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten

  • 5 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 1 el kappertjes
  • zout, versgemalen peper
  • 5 trostomaten, in vieren
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 2 stengels bleekselderij, in reepjes
  • 1 kleine rode ui, in ringetjes
  • 10 zwarte olijven, zonder pit
  • 6 ansjovisfilets, uitgelekt
  • 15 g basilicum, grof gehakt
  • ½ baguette of ciabatta

Bereiding

  1. Meng voor de dressing de olijfolie, de azijn, de knoflook en de kappertjes. Breng op smaak met zout en peper. Schep de tomaat, paprika, bleekselderij en ui erdoor. Verdeel de olijven, de ansjovisfilets en de basilicum over de salade.
  2. Leg het brood op de BBQ (of onder de grill). Rooster het brood krokant en bruin. Snijd het in grove stukken en schep die door de salade.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

3 Reviews

(0 stem)
Daisy Day Sauvignon Blanc 75CL

7 Reviews

(56 stemmen)
6.79

1 Review

(41 stemmen)
5.49

22 Reviews

(141 stemmen)
8.99

Kaarthouders


8.09

12 Reviews

(49 stemmen)
9.99

10 Reviews

(152 stemmen)
Valdivieso Sauvignon Blanc 75CL
Valdivieso Sauvignon Blanc 37.5CL