Skip to main content

Hamburger met uienringen

Hamburger met uienringen
Hamburger met uienringen

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 40 minuten

Ingrediënten

  • 4 grote zoete uien
  • 500 g gehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 3 el paneermeel
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 el olijfolie
  • 4 witte kaiserbroodjes
  • 75 g rucola
  • 8 plakjes tomaat

Bereiding

  1. Snijd de uien in ringen van ca. 1 cm dik en maak de ringen los. Leg de versgesneden zoete uien in dunne ringen op een ingevette wegwerp aluminium BBQgrillschaal. Rooster de uiringen boven matig heet vuur in 10 minuten lichtbruin.
  2. Meng in een kom het gehakt, het ei, de sjalot en het paneermeel. Breng op smaak met zout en peper. Kneed het gehaktmengsel goed door en vorm er vier platte hamburgers van, met een dikte van ca. 1 ½ cm.
  3. Bestrijk de hamburgers met olie. Gril ze op de BBQ op een ingevet rooster boven matig heet vuur in ca. 6 minuten gaar. Snijd de broodjes open en rooster de snijkanten op de BBQ goudbruin.
  4. Beleg de onderste broodhelften met rucola, een hamburger, tomaat en geroosterde uiringen. Dek af met de bovenste broodhelften.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.